eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője a boxutcában a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2017. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Titokzatos hallgatás a Red Bull-főnök zaklatási ügyében – csütörtökön fordulat jöhet

Christian Hornert, a Forma–1-es csapatfőnököt egy női alkalmazottja vádolta meg helytelen viselkedéssel. A férfit pénteken nyolc órán át hallgatta meg egy ügyvéd, de azóta teljes a hallgatás, viszont csütörtökön bemutatják a Red Bull 2024-es autóját.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ellen az után indult vizsgálat, hogy a holland De Telegraaf hírportál jelentése megerősítette, hogy a csapat egyik női alkalmazottja helytelen viselkedéssel vádolta meg főnökét. Hírügynökségi jelentések szerint a vádak Horner agresszív vezetési stílusához kapcsolódnak.

A Forma–1-es csapat független vizsgálatot rendelt el, ennek részeként egy jogi specialista pénteken hallgatta meg az ügyben Hornert, de az istálló és az érintettek sem osztottak meg részleteket. A csapatfőnök mindenesetre hevesen tagadja a vádakat. A meghallgatás állítólag nyolc órán át tartott, és a független ügyvéd már át is adta a megállapításait a csapatot működtető cégnek.

A szakportálok most arról írnak, hogy akár hetekbe is telhet, mire döntés születik a csapatfőnök ügyében, csakhogy közben éppen az idény legfontosabb részénél tartanak: most készül el az autó, és március elején elstartol a 2024-es világbajnokság. Christian Horner azonban ott akar lenni a Red Bull új autójának csütörtöki bemutatóján, és a Daily Mail szerint ott volt kedden egy zárt körű fotózáson is, ahol már az új RB20 versenyautó volt a középpontban.

Lapértesülések szerint ennek ellenére nem biztos, hogy a március 2-i bahreini szezonkezdésnél ismét Christian Horner vezetheti a Max Verstappen, Sergio Perez párost, ami már csak azért is különleges lenne, mert a Red Bull indulása, 2005 óta ő tölti be a csapatfőnöki posztot. Az elemzők szerint az istálló környéki bizonytalanság esélyt kínál a legnagyobb riválisoknak, elsősorban a Ferrarinak és a Mercedesnek, hogy csökkentsék lemaradásukat az elmúlt éveket uraló Red Bull mögött

Megszólalt az ügyben Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi tulajdonosa, és meglepő kijelentést tett: azt javasolja, hogy a vádak után Horner ötvenévesen vonuljon vissza, hogy

"ne okozzon további károkat magának és a családjának".

A helyzet érdekessége, hogy még annak idején a most 93 éves Ecclestone ajánlotta a Red Bull-főnök Dietrich Mateschitz figyelmébe Hornert, aki akkor a Forma–3000-es Arden csapatrát vezette.

Később jó barátok lettek, Horner volt a vőfély Ecclestone harmadik esküvőjén, majd szerepet cseréltek, amikor Horner elvette a volt Spice Girls-tagot, Geri Halliwellt. Most a veterán sportvezető éppen arra hivatkozott, hogy Horner a távozásával sok kellemetlenségtől kímélné meg a feleségét.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×