eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Las Vegas-i Nagydíjának harmadik szabadedzésén 2023. november 17-én. Az első Las Vegas-i futamot november 19-én rendezik a kaszinóvárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Caroline Brehman

F1-botrány: lehet, hogy célfotót küldött Christian Horner?

Pénteken dőlhet el, hogy megkezdheti-e sorozatban huszadik szezonját Christian Horner a Red Bull Forma–1-es csapatfőnökeként.

Napokkal a Forma–1-es tesztszezon kezdete előtt belső vizsgálatot indítottak a vb-címvédő Red Bullnál, Christian Horner csapatfőnök ugyanis állítólag nem megfelelően viselkedett női munkatársaival. A brit szakember eddig csak egyszer nyilatkozott, és mindent tagadott.

„Az ilyen dolgokat nagyon komolyan veszik, pláne olyan cégeknél, ahol az újságírók közelsége ennyire intenzív, de azt is említsük meg, hogy a Spice Girls volt frontembere, Geri Halliwell férjéről van szó Christian Horner személyében, tehát nagyon ismert nemcsak sportkörökben” − mondta Vámosi Péter.

A Motorsport Online főszerkesztője az InfoRádióban kiemelte, hogy

Horner a Forma–1-ről készült dokumentumfilm-sorozatban is nyers, fekete humorú karakter,

feltehetően az életben is ilyen. Arról pedig nincs pontos információ, hogy a feljelentő női alkalmazott miért sértődött meg, meg nem erősített információk szerint illetlen képet kapott valamilyen formában, és erről a független vizsgálóbizottságnak bizonyítékai is vannak. Ugyanakkor Christian Horner a holland De Telegraafnak cáfolta a történetet.

A szakértő szerint nagy kérdés, hogy az ügy milyen hatással lesz a Red Bull következő idényére, mert a jövő héten – Hornerrel vagy nélküle – meg kell kezdeni az idény. Ha azonban megy az eddigi sikerkovács és vele együtt a sztártervező, Adrian Newey, akkor az istálló fél éven belül gondba is kerülhet.

Vámosi Péter úgy látja, hogy

karaktergyilkosság történik, a csapat két részre szakadt,

az egyik oldalon áll Horner és Newey, a másik oldalon a már háromszoros világbajnok Max Verstappen és a korábbi versenyző Helmut Marko, aki a Red Bull alapítójának volt bizalmasa. Ő volt, aki 2005-ben áthozta Christian Hornert korábbi csapatától. A szakértő biztos abban, hogy Helmut Marko nem akarja átvenni a csapat irányítását, ugyanakkor megjegyezte, hogy tavaly Verstappen állt ki mellette, és kérte a többségi tulajdonosokat, hogy ne rúgják ki, amikor nemzetközi botrányt okozott azzal, hogy Sergio Perezt dél-amerikainak nevezte.

“Nem lehet tudni, hogy egy kép vagy egyszerűen Christian Horner erőszakosabb, nyersebb irányítási stílusa lehet a kiváltó ok, az érintett hölgy viszont nem a csapat HR-osztályán jelentett, hanem a Red Bull Austriának. Ott viszont eddig nem volt tudomásuk arról, hogy Christian Hornerrel bármilyen jellegű gond lett volna” − mondta Vámosi Péter, és hozzátette: legkésőbb péntek este kiderül minden.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×