eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az argentin Lionel Messi a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzése előtt a Loszaíl Stadionban 2022. december 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Messi Miamiba menne, csakhogy nincs szerződése

Az argentin csatár döntött, csak sem az Inter Miami, sem az amerikai futball-liga nem volt felkészülve a fogadására.

Lionel Messi június 6-i bejelentette, hogy a PSG-t elhagyva a Barcelona és az al-Hilal helyett az Inter Miamiban folytatja pályafutását. A döntéssel nemcsak a futballszurkolókat, hanem az amerikai ligtá (MLS) is meglepte, amelynek vezetője, Don Garber el is ismerte: nem állt készen arra, hogy nyilvános bejelentést tegyen Messi érkezéséről. A liga közleményében jelezte, „örül” annak, hogy Messi kinyilvánította szándékát, hogy csatlakozna az Interhez, de „a hivatalos megállapodás véglegesítésén még dolgozni kell” – írja a The Athletic cikke alapján a Sportal.

Közben eltelt két hét, de szerződés még mindig nem született, mert Amerikában a játékosok nem a csapatokkal, hanem a ligával kötnek szerződést, és egyelőre még végleges tervezetet sem tudtak kialakítani a felek. A feltételezések szerint az ügylet bonyolultsága miatt húzódik a megegyezés, például a szerződésterevezt tartalmazza az Inter Miami részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó opciót, és az üzlet része a meccseket közvetítő Apple-lel való tárgyalások folytatása, itt a bevételmegosztás a vita tárgya.

Az MLS-ben július 5-én nyílik meg a nyári átigazolási időszak. Ezt követően Messi bekerülhet a a Miami játékoskeretébe, és július 22-én, a Cruz Azul elleni kupameccsen mjutatkozhat be, de arról is tárgyalnak még, hogy a csatár pályára lépjen-e július 20-án az MLS All-Stars–Arsenal mérkőzésen.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×