eur:
387.54
usd:
364.19
bux:
55944.28
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Nyitókép: Forrás: Facebook/Suhajda Szilárd

Megszólalt Suhajda Szilárd felesége

A köszönet hangján szól Legindi Tímea, a Mount Everesten hivatalosan eltűntként nyilvántartott expedíciós hegymászó legfőbb támasza.

Kedd este gyertyagyújtást szerveztek Suhajda Szilárd tiszteletére Budán a Szemlőhegyi-barlang fölötti park felső részén, a Barlangkutatók emlékhelyén azok után, hogy korábban hasonló csöndes megemlékezés volt az expedíciós hegymászóra Békéscsabán.

Az extrém sportoló tisztelőinek, ismeretlen ismerőseinek fogalmazott meg rövid közleményt Suhajda Szilárd Facebook-oldalán Legindi Tímea, a feleség, a projekt legfőbb támasza.

"Köszönjük, hogy ott voltatok velünk tegnap. Sokat jelent, sokat jelentett. Nagyon is! Timi" - mindőssze ennyi az írás.

Ismert, a múlt hétre tervezte a 8848 méter magas Csomolungma oxigénpalack nélküli meghódítását Suhajda Szilárd expedíciós hegymászó, akiről szerdán csaknem 8800 méteres tengerszint feletti magasságból érkezett az utolsó GPS-jel, másnap pedig többen is látták kicsit távolabb a hivatalos hegymászóúttól kicsit távolabb, a Hillary- lépcső tövében. Pénteken aztán mentésére 3 serpát és egy helikoptert indítottak érte, de bár pozícióját beazonosították, a serpás keresők már nem találták a megadott helyen, így a hegymászó túlélési esélyei nullára csökkentek, hivatalosan eltűntként tartják nyilván.

Pénteken Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A beszélgetés 18 órától hallgatható meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×