eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Real Madrid játékosai ünnepelnek a trófeával, miután a gól nélküli rendes játékidő, majd az azt követő hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-1-re legyőzték az Atlético Madrid csapatát a labdarúgó Spanyol Szuperkupa döntőjében a szaúd-arábiai Dzsiddában 2020. január 12-én.
Nyitókép: MTI/AP/Amr Nabil

Drasztikusan csökkentik a Real Madrid játékosainak fizetését

A Real Madrid a következő szezonra, a koronavírus-járvány idejére meghatározott csökkentésen kívül, 30 százalékos bércsökkentést tervez. A csökkentés érinti az egyesület vezetői tisztségviselőit is, de a többi, több mint nyolcszáz alkalmazottat nem.

A „királyi” nem az egyetlen klub, amely ezt a csökkentést kénytelen lesz végrehajtani a mérleg megmentése érdekében. A la Liga más élklubjai is hasonlóra kényszerülnek.

A Real Madrid 822 millió eurós költségvetést tervezett erre a szezonra. Ezeket négy fő részre bontották: 161 millió a tagsági és bérleti díjakból, valamint a jegybevételből, 109 a nemzetközi barátságos és a tétmérkőzésekből, úgy mint a bajnokság és a kupasorozatok, 180 millió a televíziós jogokból és 371 millió a marketingből. Mindezek realizálását súlyos veszély fenyegeti, alkalmasint biztosan nem lesz tartható a tervezett bevétel. Ha Madrid csak húsz százalékkal maradna el a tervektől, amellyel ma bárki kiegyezne, akkor is 165 millió euró hiányozna. A kiadások elérik a 741 milliót

A költségek csökkentése ezért elengedhetetlen. A Real Madridnál az első keret bérkerete 283 millió euró. Ha azt harminc százalékkal csökkentik, közel 85 millióst megspórolnak. Az összeg felmehet közel százmillióra, ha a vezetők egy részének is elvonják a fizetésük harminc százalékát.

További konkrét számokat nézve, Sergio Ramos és Gareth Bale keresik a legtöbbet, nettó 14,5 millió eurót. A 30 százalékos csökkentéssel körülbelül tízmillió marad nekik.

Ezt a módszert várhatóan Európa több sztárcsapata is alkalmazni fogja. A Paris SG, amelyet pedig a jóslatok szerint a riválisok közül legkevésbé érint a válság, felére szándékozik csökkenteni játékosai fizetését.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×