eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

Ledöbbent Hosszú Katinkán a szövetségi kapitány

A hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság második napján Hosszú Katinka 200 méter pillangón aranyérmet szerzett, 100 háton pedig ezüstérmes lett, Sós Csaba szövetségi kapitány pedig az egész versenynapot értékelte az InfoRádiónak.

Nehezen találja a jelzőket arra Sós Csaba úszókapitány, amit Hosszú Katinka művelt a rövidpályás úszó-világbajnokság második versenynapján. Ismert, az Iron Lady előbb világranglista-első idővel nyert 200 m pillangón, majd 7 századmásodperccel alulmaradva a győztessel szemben szerzett ezüstérmet 100 háton.

"A 200 pillangó különösen abba az irányba mutatott, amiről mostanában beszélgetünk: pár tizedmásodpercre van élete legjobbjától, miután egy nappal korábban úszott egy nagyszerű 400 vegyest"

- értékelt Sós az InfoRádiónak. Felidézte,

a régebbi rehabilitációs technikák mellett egy olyan úszás után két napig ágyban feküdtek a versenyzők, nem hogy két ilyen úszással jelentkeztek másnap.

Arra kitérve, hogy 200 pillangón az utolsó 25 méteren fél testhosszal volt jobb riválisánál Hosszú Katinka, a kapitány azt mondta, ez "magyaros" dolog, megvan annak az edzésmódszertana, hogy hagyományosan miért mi jövünk ki jobban az ilyen csatákból, "de Katinka emberileg is külön alkalmas erre" - méltatta a versenyzőt.

Abban nem teljesen biztos viszont, hogy a 100 hát aranya a kötélre úszáson múlt, ugyanis előfordulhatott, hogy az amerikai Smoliga úgymond kacskaringósan úszott (akár 100 helyett így 102 métert is), hisz ő ugyanúgy nem találta az egyenes utat, mint a többiek. 50-es medencében viszont - mint Sós egyértelművé tette -

"ez a kislány nem ellenfél Katinkának".

Sós Csaba szerint nem különleges, hogy a mostani rövidpályás vb-n "egyemberes" a válogatott, hisz a sydney-i olimpián Kovács Ágnes, Pekingben pedig Cseh László is egyedül volt érmes, ráadásul most nem is a legerősebb összeállításában utazott Hangcsouba a csapat. "Az edzőink dolgoznak azon, hogy összeszedjék a versenyzőiket" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×