eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hosszú Katinka a 400 méter vegyesúszás előfutamában a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon 2018. december 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Hosszú Katinka világbajnok 400 vegyesen

Hosszú Katinka nagy fölénnyel nyerte meg első számát, a 400 méteres vegyest a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság.

A háromszoros olimpiai bajnok már a délelőtti előfutamban is jól úszott, és első helyen, több mint négy másodperces előnnyel jutott a magyar idő szerint nem sokkal dél után kezdődő fináléba.

"Mindig meg szoktam tippelni, milyen időt úszom, négyszáz vegyesen olyan 4:25 körülire gondoltam, ezért nagyon örülök ennek az eredménynek. Ugyanakkor nem vonok le ebből semmilyen következtetést, csakis az esti döntőre koncentrálok" - mondta akkor, és így is tett. A döntőben egy pillanatra sem volt kétséges, hogy megszerzi 14. világbajnoki címét is a 25 méteres medencében. Végig vezette a mezőnyt, csupán a mellúszásban csökkent némileg akkor már tetemes, többméteres előnye, és végül 4:21.40 perces idővel csapott célba, ami idei legjobb eredménye.

Több mint négy másodpercet vert a másodikként beérő amerikai Melanie Margalisra (4:25,84), míg a harmadik a francia Fantine Lesaffre (4:27,31) lett.

Hosszú, aki az "esti" program egyetlen magyar fellépője volt, alig fél óra pihenő után ismét rajthoz állt, ezúttal a 100 méteres hátúszásban. Az előfutamból másodikként, a harmadik legjobb idővel jutott a legjobb 16 közé. A reggel a leggyorsabban úszó amerikai Olivia Smoliga ismét ott volt a magyar versenyző mellett, és meg is nyerte a futamot. Hosszú Katinka végül a szintén amerikai Kathleen Baker mögött harmadikként úszott be (56,46 mp), és ők hárman érték el összesítésben is a legjobb időt, így a magyar úszó a harmadik idővel került a szerdai fináléba.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×