eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hosszú Katinka a 200 méter pillangóúszás előfutamában a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon 2018. december 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Hosszú Katinka világbajnok 200 pillangón is

A magyar úszónő 15. rövidpályás világbajnoki címét szerezte: 200 pillangón óriási versenyben szerezte meg az aranyérmet. Második aranyérmét szerezte a hangcsoui világbajnokságon.

Hosszú Katinka volt az egyedüli magyar szereplője a hangcsoui rövid pályás úszó-világbajnokság második versenynapjának délutáni programjában. A 100 méteres hátúszásban még kedden vívta ki a döntős indulás jogát, a harmadik idővel került be a legjobb nyolc közé, míg a 200 méteres pillangóúszásban szerda reggel az előfutamban a második legjobb időt érte el (2:04,68 p), csak az amerikai Kelsi Dahlia volt nála gyorsabb.

“Elég kemény napom volt tegnap, úgyhogy nem akartam mindent kiadni magamból, a futamomban csak a végét nyomtam meg picit jobban, mert azért középen akartam úszni a döntőben, és ez sikerült, hiszen az ötös pályán leszek. Az pedig kifejezetten jó, hogy most van egy óra tíz perc a kettő pille és a száz hát döntője között, ez nekem tökéletes" - nyilatkozott az előfutam után a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, aki kedden már megnyerte a 400 vegyest, és ezzel 14. világbajnoki címét szerezte a 25 méteres medencében.

Elsőként a 200 pillangó döntője várt Hosszú Katinkára. A nagy ellenfél, Dahlia két éve Hosszú mögött volt a második a világbajnokságon. Óriási csatát hozott a verseny, az első ötven után a kínai Csang, 100-nál Hosszú fordult elsőnek, és 150-nél jött fel Dahlia. Az amerikai át is vette a vezetést, de az utolsó 25 méteren Hosszú Katinka szenzációs hajrával előzött, és jobb benyúlásával nyert (2:01,60). Végül 13 századmásodperccel előzte meg amerikai riválisát. Harmadikként a japán Haszegava Szuzuka ért be, két és fél másodperccel lemaradva.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×