eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

"Megható, hogy nemzeti kincsnek neveznek - de innen már nincs tovább felfelé"

Nagy sikerrel vetítik Nagy-Britanniában Stephen Fry legújabb sorozatát, Az igazak ügyvédjét. A sorozat második évadja most jelent meg DVD-n, ebből az alkalomból csinált interjút a lap az egyik legnépszerűbb brit komikus-rendező-színésszel, aki egy különös tengerparti falu, Northfolk jogtanácsosát játssza. A sorozat a Hallmark csatornán is látható.

Min dolgozik éppen?

Dokumentumfilm-sorozatot forgatok a BBC-nek az Egyesült Államokról. Minden államot végigjárunk - harminc már megvan. Ha minden igaz, a sorozatot ősszel vetítik majd.

Mit szól Az igazak ügyvédje sikeréhez? Nem furcsa egy vasárnap esti krimisorozat sztárjának lenni?

Elmondhatatlan örömmel tölt el, hogy a nézők szeretik a sorozatot. Eleve olyan filmet terveztünk, ami vasárnap estére való, vagyis nem csöpög a vértől. Bár, ha az ember jobban belegondol, mi realisztikusabb: az ördögien okos sorozatgyilkosról szóló film (a sorozatgyilkosok egyébként általában patetikusan szomorúak és ijesztően banálisak), vagy pedig egy városi jogtanácsos története, aki mindent megtesz, hogy megtartsa az állását?

Amikor 20 éves volt, gondolta volna, hogy ilyen karriert fut be?

Még legszebb álmomban sem! Sokkal többet értem el, mint amit valaha is reméltem. Azt el tudtam képzelni, hogy színészkedek és írogatok egy kicsit, de azt soha nem hittem, hogy ennyi mindennel foglalkozom majd.

Melyik volt az utolsó film, amit látott?

A Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford címűt. Egyesek szerint ugyan túl hosszú, én viszont a tavalyi év egyik legjobb filmjének tartom, és nagyon megdöbbentett, hogy ennyire kimaradt az Oscar-díjakból. De hát értek én ehhez?

Milyen érdekességet fedezett fel legutóbb?

Egy birkafarmon forgattunk Wisconsinban a múlt héten, ahol tartanak három szamarat is. Mivel ez egy hagyományos farm volt, ahol még lovaskocsit használnak, és nem traktort, megkérdeztem, hogy a szamarakat is igavonásra használják-e. A válasz alaposan meglepett: kiderült ugyanis, hogy a szamarak azért vannak, hogy távol tartsák a ragadozókat a birkáktól és a bárányoktól. A coyotok, rókák és sasok úgy félnek a szamártól, mint ördög a tömjénfüsttől. Õrszamarak - ilyet még soha nem hallottam.

Mit érez, amikor nemzeti kincsnek nevezik? De őszintén!

Mit tagadjam, az egyik felem el van ragadtatva. Hogy is ne lenne? Ez csodálatos és megható bók. A másik felem azonban ettől halálra rémül, hiszen ilyen magasságokból már csak lefelé van út. Ráadásul ez nem is nagyon vagány dolog, nem igaz? Keith Richardot senki nem nevezi nemzeti kincsnek...

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×