eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója a terrortámadás áldozatául esett Vladlen Tatarszkij orosz kormánypárti haditudósító és blogger temetésén a moszkvai Trojekurovszkij temetőben 2023. április 8-án.
Nyitókép: MTI/AP

"Mi vagyunk a világ legjobbjai" - de az ukránokat is dicséri az orosz zsoldosok vezére

A Wagner csoport vezetője igen elismerően nyilatkozott az ellenségről.

Jevgenyij Prigozsin egy „Dogol beszél” nevű telegramos katonai blognak nyilatkozva elmondta, a Wagner a világ legjobb hadserege. A politikai korrektség megkövetelné, hogy azt mondjam: az orosz a második.

"De szerintem ma az ukránoké a világ egyik legjobb hadserege" – mondta Prigozsin, aki szerint az ukrán fél nagyon jól képzett, szervezett, rendkívül magas színvonalú a hírszerzési képességük, és bármilyen katonai rendszert képesek kezelni, legyen szó szovjet vagy NATO-fegyverről.

A belgorodi eseményekkel kapcsolatban elmondta:

az orosz védelmi minisztérium láthatóan egyáltalán nincs felkészülve arra, hogy megvédje Oroszország területét.

A hírhedt zsoldossereg vezetőjének kijelentéseit a CNN amerikai hírtelevízió alapján a 24.hu tette közzé.

Jevgenyij Prigozsin május 20-án jelentette be, hogy csapatai bevették Bahmutot, és rövidesen átadják az állásaikat az orosz reguláris erőknek. Vlagyimir Putyin elnök gratulált a sikerhez, azonban az ukrán fél közölte, hogy a város még nem esett el: a harcok folytatódnak.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×