eur:
392.85
usd:
373.44
bux:
55977.01
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Ultimátumot kapott Amerikában a TikTok

Ha nem adják el tulajdonosai, betiltják.

A kínai ByteDance tulajdonában álló videómegosztó appal kapcsolatban felmerült, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet működése - írja a BBC.

Épp ezért tulajdonoscserét kértek az amerikaiak annak érdekében, hogy a szolgáltatás a továbbiakban is működhessen az országban: a Wall Street Journal értesülését maga a TikTok erősítette meg. Hozzátették: egy tulajdonosváltás nem változtatna az adatkezelésen és hozzáférésen.

Évek óta hangoztatják amerikai tisztviselők aggályaikat, miszerint a kínai kormány kezébe kerülhetnek a tiktokozók adatai: a Wall Street Journal szerint maga

Joe Biden követeli, hogy a platform váljon le Kínáról.

A lap szerint a nemzetbiztonsági kockázatokat felügyelő Committee on Foreign Investments in the United States (CFIUS) egyhangúlag javasolta, hogy a ByteDance váljon meg a TikToktól. a CFIUS fel is vette a kapcsolatot a céggel.

"Ha a nemzetbiztonság védelme a cél, az eladás nem oldja meg a problémát: a tulajdonosváltás nem írna elő új korlátozásokat az adatáramlás vagy az adathozzáférés tekintetében. A nemzetbiztonsággal kapcsolatos aggodalmakra a legjobb megoldás az amerikai felhasználói adatok és rendszerek átlátható, amerikai alapú védelme" - fogalmazott a szóvivő.

Donald Trump volt amerikai elnök már 2020-ban felvetette annak lehetőségét, hogy betiltják az app működését az országban: Joe Biden kormányzata is osztja ezeket az aggályokat.

Az Instagramhoz és Twitterhez hasonlóan a TikTok is rengeteg adatot tárol felhasználóiról: ebben helyadatok és biometrikus adatok is benne foglaltatnak. Ezek felhasználásával kapcsolatosak az aggályok.

A TikTok ezek hatására az amerikai felhasználók adatainak kezelését a Texas-projekt keretében Amerikába helyezi át.

Az amerikai szenátusban egy olyan új törvényjavaslatot ismertettek a közelmúltban, amely kiterjesztené az elnök hatáskörét a TikTok országos betiltására. A törvény lehetővé tenné az amerikai kereskedelmi minisztérium számára, hogy külföldi kötődésű vállalatokat nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánítson.

A TikTok az Egyesült Államokban, Kanadában és az EU-ban is tiltott a kormányzati telefonokon.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Visszatérhettek a Wagner-zsoldosok a frontra, egyre több a kérdőjel a felrobbantott admirális körül – Háborús híreink szerdán

Visszatérhettek a Wagner-zsoldosok a frontra, egyre több a kérdőjel a felrobbantott admirális körül – Háborús híreink szerdán

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő az Ukrajnába érkezett amerikai Abrams tankokról azt nyilatkozta: „égni fognak”. Oroszország videófelvételt tett közzé Viktor Szokolov tengernagyról, akit Kijev szerint megöltek, mikor a hadiflotta szevasztopoli parancsnokságát rakétatámadás érte. Lezárult a lengyel szakértői vizsgálat a tavaly novemberben az ország területére csapódott, és két ember halálát okozó rakétáról: ukrán légvédelmi rakétáról volt szó, amely irányt tévesztett. Ukrajna nem járult hozzá a nyomozáshoz. Egy ukrán katonai szóvivő szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos újra megjelent a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta nem harcoltak wagneresek Ukrajnában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×