eur:
394.97
usd:
363.61
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook, YouTube application  on screen Apple iPhone XR
Nyitókép: 5./15 WEST/Getty Images

Kérdéseket zúdított az amerikai kongresszus a TikTok vezérére

A kínai kormánnyal fenntartott kapcsolatokról, az adatvédelemről és a gyerekek mentális egészségére káros videók kezeléséről is faggatták.

Az amerikai kongresszus csütörtökön meghallgatta Shou Zi Chew szingapúri vállalkozót, a TikTok videómegosztó applikáció elnök-vezérigazgatóját.

A képviselők egyebek között a kínai kormánnyal fenntartott kapcsolatokról, az adatvédelemről és a gyerekek mentális egészségére káros videók kezeléséről faggatták a vezérigazgatót.

Shou Zi Chew ötórás vallomása nem oszlatta el a törvényhozók aggodalmait a TikTok kínai székhelyű anyavállalatával, a ByteDance-szel kapcsolatban, inkább új lendületet adott a felület betiltására vonatkozó követeléseknek.

Chew

tagadta, hogy a platform adatokat oszt meg vagy kapcsolatban áll a Kínai Kommunista Párttal,

és leszögezte: mindent megtesznek a 150 millió amerikai felhasználó biztonsága érdekében.

A vállalatvezető elmondta: a TikTok több mint 1,5 milliárd dollárt fordított az adatbiztonságra, hogy elkerüljék az amerikai felhasználók adatainak illetéktelen kezekbe kerülését.

"A lényeg a következő: az amerikai adatokat amerikai földön, egy amerikai vállalat segítségével és amerikai személyzet felügyelete mellett tároljuk" - szögezte le.

A gyermekek mentális egészségére káros befolyással bíró tartalmakról Chew azt mondta: összetett kérdésről van szó, amely nem kizárólag a TikTokot érinti.

A platform sorsa tovább fokozta a feszültséget Washington és Peking között.

A kínai külügyminisztérium pénteken visszautasította a vádakat, amelyek szerint a pekingi kormány személyes adatok kiadására kényszeríti a magánvállalatokat. Egy külügyi szóvivő nyomatékosította: sem cégeket, sem egyéneket nem kényszerítettek arra, hogy adatot vagy hírszerzési információt adjanak át más országokról, és ez a jövőben sem fog változni.

Hozzátette: Washington semmiféle bizonyítékot nem szolgáltatott arra nézve, hogy a TikTok veszélyezteti az amerikai nemzetbiztonságot, helyette

vádaskodik, és jogtalan nyomást gyakorolt a vállalatra.

A szóvivő felszólította az Egyesült Államokat, hogy tartsa tiszteletben a piacgazdaság és a szabad verseny alapelveit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×