eur:
388.91
usd:
371.14
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Nyitókép: Pixabay

Jelentős szigorítást vezet be a TikTok – de marad egy kiskapu

Hamarosan az összes 18 év alatti TikTok-felhasználó szembesülni fog azzal, hogy egy nap csak egy órán át nézheti a platformra feltöltött videókat.

Ez az eddigi legkomolyabb döntés, mellyel a közösségi oldal korlátozni próbálja a gyerekek tiktokozással töltött idejét, igaz, a tinédzserek kikapcsolhatják – írja a CNN. Ha a hatvanperces időkeret lejárt, az alkalmazás egy jelszót kér a felhasználóktól. Ezzel maguk hozhatnak döntést arról, hogy hosszabban is akarják-e használni a TikTokot.

A döntést azt követően hozták meg, hogy a TikTok és más közösségi médiaplatformok fiatal felhasználókra gyakorolt hatása folyamatosan beszédtéma. A platform anyavállalatát, a Bytedance-t a biztonsági aggályok miatt az amerikai betiltás veszélye is fenyegeti.

Cormac Keenan, a TikTok bizalomért és biztonságért felelős vezetője szerint a vállalat konzultált a Boston Children's Hospital Digital Wellness Lab kutatóival és szakértőivel, amikor a tinédzser felhasználóknak szánt időkorlátokról döntött.

"Bár nincs egységesen elfogadott álláspont arra vonatkozóan, hogy mennyi képernyőidő túl sok, elismerjük, hogy a tizenéveseknek általában támogatásra van szükségük, amikor elkezdik önállóan felfedezni az online világot" – írta egy blogbejegyzésben.

Ha egy tinédzser úgy dönt, hogy kikapcsolja az alapértelmezett korlátot és naponta több mint 100 percet tölt a TikTokon, akkor felszólítják, hogy állítson be magának egyedi napi képernyőidő-korlátot.

"A tesztelés első hónapjában ez 234 százalékkal növelte a képernyőidő-kezelő eszközeink használatát" – írta Keenan.

A szülők saját fiókjaikat összekapcsolhatják gyermekeik fiókjaival, ezáltal képesek lesznek olyan szavakat vagy hashtageket tartalmazó videókat szűrni, amelyeket nem szeretnének megjeleníteni gyermekük adatfolyamában. Ezen felül egyéni napi képernyőidő-korlátot is beállíthatnak és

az értesítéseket is lenémíthatják.

Más platformok, köztük az Instagram és a Snapchat is hasonló módon vezettek be további szülői ellenőrzéseket és funkciókat.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×