eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Jelentős szigorítást vezet be a TikTok – de marad egy kiskapu

Hamarosan az összes 18 év alatti TikTok-felhasználó szembesülni fog azzal, hogy egy nap csak egy órán át nézheti a platformra feltöltött videókat.

Ez az eddigi legkomolyabb döntés, mellyel a közösségi oldal korlátozni próbálja a gyerekek tiktokozással töltött idejét, igaz, a tinédzserek kikapcsolhatják – írja a CNN. Ha a hatvanperces időkeret lejárt, az alkalmazás egy jelszót kér a felhasználóktól. Ezzel maguk hozhatnak döntést arról, hogy hosszabban is akarják-e használni a TikTokot.

A döntést azt követően hozták meg, hogy a TikTok és más közösségi médiaplatformok fiatal felhasználókra gyakorolt hatása folyamatosan beszédtéma. A platform anyavállalatát, a Bytedance-t a biztonsági aggályok miatt az amerikai betiltás veszélye is fenyegeti.

Cormac Keenan, a TikTok bizalomért és biztonságért felelős vezetője szerint a vállalat konzultált a Boston Children's Hospital Digital Wellness Lab kutatóival és szakértőivel, amikor a tinédzser felhasználóknak szánt időkorlátokról döntött.

"Bár nincs egységesen elfogadott álláspont arra vonatkozóan, hogy mennyi képernyőidő túl sok, elismerjük, hogy a tizenéveseknek általában támogatásra van szükségük, amikor elkezdik önállóan felfedezni az online világot" – írta egy blogbejegyzésben.

Ha egy tinédzser úgy dönt, hogy kikapcsolja az alapértelmezett korlátot és naponta több mint 100 percet tölt a TikTokon, akkor felszólítják, hogy állítson be magának egyedi napi képernyőidő-korlátot.

"A tesztelés első hónapjában ez 234 százalékkal növelte a képernyőidő-kezelő eszközeink használatát" – írta Keenan.

A szülők saját fiókjaikat összekapcsolhatják gyermekeik fiókjaival, ezáltal képesek lesznek olyan szavakat vagy hashtageket tartalmazó videókat szűrni, amelyeket nem szeretnének megjeleníteni gyermekük adatfolyamában. Ezen felül egyéni napi képernyőidő-korlátot is beállíthatnak és

az értesítéseket is lenémíthatják.

Más platformok, köztük az Instagram és a Snapchat is hasonló módon vezettek be további szülői ellenőrzéseket és funkciókat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×