eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Üres utcák Kuvaitvárosban a koronavírus-járvány elleni küzdelem hatékonyság érdekében elrendelt kijárási tilalom idején, 2020. március 29-én. Az országban eddig összesen 255 koronavírus-fertőzöttről tudni hivatalosan.
Nyitókép: MTI/EPA/Nufal Ibrahim

Ötezer afgánt enged be Kuvait

Átmenetileg, aztán az Egyesült Államok fogadja be a menekülteket.

Kuvait átmenetileg területére enged ötezer afgánt, akiket azután az Egyesült Államok fogad be – adta hírül a kuvaiti külügyminisztérium.

A Reuters hírügynökség megjegyzi, hogy Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere júliusban tudatta: kuvaiti tárgyalásain szó volt afgán tolmácsok elhelyezéséről.

Afganisztánból tömegével menekülnek azok, akik együttműködtek a NATO erőivel a tálibok elleni harcokban, mivel félnek az utóbbiak megtorlásától. A tálibok a nyugati haderők kivonásával párhuzamosan rendkívül hamar kiterjesztették uralmukat Afganisztán szinte egészére, egy hete elfoglalták a fővárost is.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×