eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A cseresznyevirágzásban gyönyörködik egy védőmaszkot viselő nő Macudában 2020. február 29-én. Japánban eddig tíz ember vesztette életét a járványban, a fertőzöttek száma meghaladja a 930-at, közülük 705-en a korábban két hétig Jokohama partjainál karantén alá vont Diamond Princess üdülőhajón fertőződtek meg.
Nyitókép: MTI/AP/Jae C. Hong

Koronavírus: sorra maradnak el tömegrendezvények - percről percre

Érdekes térkép jelent meg arról, a világ mely táján regisztráltak hétfőig koronavírusos betegeket. A háziorvosok új "kisokost" kapnak.

2020.03.02. 19:39

Rengeteg repülőjáratot törölnek a koronavírus miatt

Jelentősen, akár negyedével is visszavágja Európa két legnagyobb légitársasága, a Lufthansa és a Ryanair az európai járatok számát április végéig - közölték a légicégek.

2020.03.02. 18:39

Koronavírus: gyanús folyamatra panaszkodik egy olasz miniszter

Elfordultak az olasz zöldségektől és gyümölcsöktől egyes külföldi élelmiszer-kereskedő láncok - az olasz agrárminiszter szerint gyanús, hogy az egész csak a spekulációt szolgálja.

2020.03.02. 17:42

Koronavírus – Készültségben a MÁV, csomagot kaptak az ellenőrök

Szájmaszkokat, gumikesztyűket, kézfertőtlenítőket kapnak a nemzetközi vonatokon dolgozó jegyvizsgálók és az utaskísérő személyzet.

2020.03.02. 17:42

Koronavírus - Az MNB is megszólalt az ügyben

Pénzügyi várakozások és jegybanki ígéretek szerint lépéseket tesznek az új koronavírus által okozott járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak ellensúlyozására. Kérdés, mi várható itthon.

2020.03.02. 17:12

Koronavírus – Egyelőre nem törlik a Forma–1-es szezonynyitót

A Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj szervezői úgy készülnek, hogy megrendezik a március 15-i futamot, a koronavírus-járvány miatti esetleges korlátozásoktól a csapatoknak azonban így van miért aggódniuk.

2020.03.02. 16:43

Ez alapján dönt a háziorvos a koronavírus-gyanúról

Ismét aktualizálták a koronavírus miatt a háziorvosoknak szóló eljárásrendet - közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn. Most az is kiderült, mi alapján mérik fel a fertőződés esélyét.

2020.03.02. 16:23

Koronavírus – Megszólaltak a biztosítók, a félelem kevés

Utazásra nem javasolt térségekben nem fizetnek a magyar biztosítók, a karantén sem elég, ahogy az utas félelme sem ok az útlemondási kárigényre.

2020.03.02. 15:23

Koronavírus: felhívást tett közzé a vérellátó

Az általános megelőző intézkedések betartásával a véradások lebonyolítása nem jelent fokozott kockázatot a koronavírus szempontjából.

2020.03.02. 14:30

Operatív törzs: egyre többen szórakoznak a koronavírus-infós vonalakon

Sokan kihasználják a zöld szám és az információs e-mail-cím adta lehetőségeket, de nem kevesen jókedvükben teszik - hangzott el a koronavírussal kapcsolatban felállt operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

2020.03.02. 13:59

Koronavírus: döntés az olimpiáról? Nem fogják elkapkodni

Elengedő akár egy hónappal a tokiói olimpia előtt dönteni arról, hogy megtartható-e az év egyik legnagyobb rendezvénye, addig mindenki készülhet úgy, hogy nem maradnak el a nyári játékok - vélekedett InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász.

2020.03.02. 13:54

Izlandon is vannak már betegek

Vasárnap este jelentették be, hogy észlelték az első koronavírus-fertőzéseket: három ember kapta el a kórt, akik korábban Észak-Olaszországban jártak.

2020.03.02. 13:53

Iránban 66-ra emelkedett a halálos áldozatok száma

A halottak között van az iráni legfőbb vallási és politikai vezető egy tanácsadója is. Kína után Iránban haltak meg eddig a legtöbben az új koronavírus miatt. Több magas rangú tisztségviselő is van a fertőzöttek között, például Maszúme Ebtekár alelnök, illetve a koronavírus leküzdésére létrehozott kormányzati munkacsoportnak a vezetője, aki egyébként eleinte igyekezett kisebbíteni a járvány jelentőségét, majd maga is megbetegedett.

2020.03.02. 13:49

A MÁV egészségügyi csomagokat adott a nemzetközi vonatokon dolgozóknak

Összesen 1600 csomagról van szó, mindegyikben orvosi szájmaszk, kézfertőtlenítő gél, fertőtlenítő hatású kendő, gumikesztyű van. A vasúttársaság közleménye szerint a MÁV-Start jegyvizsgálói már eddig is kaptak kézfertőtlenítőt, de a hétvégén kiosztották a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítő, az utasokkal közvetlenül kapcsolatba kerülő csaknem ötszáz vasutasnak azt az 1600 egészségügyi egységcsomagot, amely egyebek mellett orvosi szájmaszkot, kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású kendőt, gumikesztyűt tartalmaz. Péntek délutántól az egységcsomagot kiszállították minden olyan igazgatóságra, amelynek a területéről nemzetközi járatok indulnak.

A nemzetközi forgalomban először közlekedő hazai fejlesztésű, kerékpárszállításra is alkalmas IC+ kocsi a Hamburgba tartó Hungária EC szerelvényében a Nyugati pályaudvaron.
MTI/Máthé Zoltán
A nemzetközi forgalomban először közlekedő hazai fejlesztésű, kerékpárszállításra is alkalmas IC+ kocsi a Hamburgba tartó Hungária EC szerelvényében a Nyugati pályaudvaron. MTI/Máthé Zoltán

2020.03.02. 13:08

Munkajogi kisokos karantén esetére

Munkajogi lehetőségek és tilalmak önkéntes, kötelező karantén esetére.

2020.03.02. 12:41

A szejm rendkívüli ülésen tárgyalja a járvány kezeléséről szóló törvényt

A parlamenti vitára bocsátott, hétfőre virradóra benyújtott törvény rendelkezik az járvány esetén foganatosítandó óvintézkedésekről, a kialakítandó zónákról, vesztegzárakról. Lehetővé teszi a megfertőzött, illetve fertőzésgyanús emberek kötelező kórházi elhelyezését, valamint a fertőzöttekkel korábban érintkező személyek kötelező, legfeljebb 21 napos karanténba helyezését. A tervezet szerint a munkáltatók bizonyos időszakban elrendelhetik az alkalmazottak távmunkáját. Óvodák, iskolák bezárása esetén a szülők két hétig ápolási díjban részesülhetnek. Az új előírások kiegészítik továbbá a járvány esetén nyújtandó egészségügyi szolgáltatások elveit és finanszírozását, a gyógyszerforgalmazás elveit. A kormányfő a járvány esetén azonnali hatállyal megbízhatja az állami és nem állami jogi személyeket, valamint vállalkozókat is a helyzetből adódó feladatok teljesítésével.

2020.03.02. 12:24

Sarkalatos tudnivalókat osztott meg a koronavírusról a tisztifőorvos

Amíg a beteg nem mutatja a koronavírus-fertőzés tüneteit, nincs értelme elvégezni a tesztet – közölte az országos tisztifőorvos hétfőn.

2020.03.02. 11:50

Cseresznyefa-virágzás ünnepségeket mondtak le Japánban

A Tokióban és Oszakában megrendezendő hagyományos tavaszi ünnepeket, amelyek évente több millió embert csábítanak, a tervezettel ellentétben nem tartják meg áprilisban - közölték a szervezők. A helyi sajtó szerint további lemondások várhatóak. A japán hatóságok számos intézkedéssel próbálják megfékezni a Covid-19 vírus elterjedését Kínából. Rendkívüli állapotot hirdettek ki pénteken az ötmillió lakosú Hokkaidó japán prefektúrában, ahol a legtöbb fertőzéses eset van a koronavírus-járványban. Szinte valamennyi prefektúrában bezárták az oktatási intézményeket, a kormány arra szólította fel az embereket, hogy kerüljék csúcsidőben a tömegközlekedési eszközök használatát és dolgozzanak otthonról. A tokiói Disney Park a hétvégén közölte, hogy két hétre bezár. Japánban 962 megbetegedést regisztráltak, ebből több mint 700-at a Diamond Princess óceánjáróhajón, és 12 ember halt meg a koronavírus miatt. Világszerte több mint 85 ezer ember betegedett meg, a halálesetek száma 2900 és 3000 között van.

A cseresznyevirágzásban gyönyörködik egy védőmaszkot viselő nő Macudában 2020. február 29-én. Japánban eddig tíz ember vesztette életét a járványban, a fertőzöttek száma meghaladja a 930-at, közülük 705-en a korábban két hétig Jokohama partjainál karantén alá vont Diamond Princess üdülőhajón fertőződtek meg.
MTI/AP/Jae C. Hong
A cseresznyevirágzásban gyönyörködik egy védőmaszkot viselő nő Macudában 2020. február 29-én. Japánban eddig tíz ember vesztette életét a járványban, a fertőzöttek száma meghaladja a 930-at, közülük 705-en a korábban két hétig Jokohama partjainál karantén alá vont Diamond Princess üdülőhajón fertőződtek meg. MTI/AP/Jae C. Hong

2020.03.02. 11:20

Padova helyett Luxemburg

Luxembourgban rendezik meg péntektől vasárnapig a férfi kardozók utolsó előtti olimpiai kvalifikációs világkupa-versenyét. Eredetileg Padova lett volna a házigazda, de a koronavírus-járvány miatt múlt kedden Tauberbischofsheimbe helyezték át a viadalt, utóbb azonban a helyi rendezők az illetékes kerületi hivatal erős nyomására lemondták az eseményt. Végül - amint az a nemzetközi szövetség (FIE) honlapján olvasható - luxemburgi helyszínre került a verseny.

2020.03.02. 10:01

Mutatjuk a március 2-ai állapotot térképen!

Országok, ahonnan jelentettek vagy észleltek megbetegedéseket
Országok, ahonnan jelentettek vagy észleltek megbetegedéseket

2020.03.02. 10:03

Szekta: bocsánatot kérünk!

Bocsánatot kért hétfőn Dél-Koreában a Sincshondzsi keresztény egyház vezetője amiatt, hogy az irányítása alatt álló szervezet felelős volt az új koronavírus-járvány dél-koreai elterjedésében. A dél-koreai fertőzések 60 százaléka közvetlenül kapcsolatba hozható a szektával, mivel néhány tagja januárban a közép-kínai Vuhanban, a koronavírus kiinduló gócpontjában járt. Az egyház egyik 61 éves híve február elején Tegu városban annak ellenére részt vett a szekta legalább négy istentiszteletén, hogy lázas beteg volt. Később koronavírus-fertőzöttként diagnosztizálták. (MTI)

2020.03.02. 10:02

Háziorvosok, figyelem!

Ismét aktualizálták a koronavírus miatt a háziorvosoknak kiadott eljárásrendet - közölte az országos tisztifőorvos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Müller Cecília elmondta: továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Magyarországon, a laboratóriumban eddig 137 vizsgálatot végeztek el, pozitív minta nem volt. Minden háziorvosnak rendelkeznie kell védőfelszereléssel. A mentőállomásokon depókat hoztak létre, ahonnan a házi orvos igényelhet ilyen eszközöket - tette hozzá. (MTI)

2020.03.02. 10:01

További halasztások - baseball, motor

- A Nemzetközi Baseball- és Softball-szövetség a koronavírus-járvány miatt júniusra halasztotta a tokiói olimpia végső baseball kvalifikációs tornáját, amelyre eredetileg április elején került volna sor Tajvanon. A hatcsapatos versenyt így április 1-5. helyett június 17. és 21. között rendezik.
- A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a gyorsaságimotoros-világbajnokság második, thaiföldi versenyét. A március 22-ére kiírt versenyek elővigyázatosságból maradnak el, de Anutin Charnvirakul miniszterelnök-helyettes, egészségügyi miniszter, egyben a szervezőbizottság elnöke szerint később, a helyzet javulása esetén megrendezhetik a futamokat. Egyúttal jelezte, a halasztás mindhárom kategóriára vonatkozik. (MTI)

2020.03.02. 10:00

Tiszti főorvos: nincs értelme

Amíg a beteg nem mutatja a koronavírus-fertőzés tüneteit, nincs értelme elvégezni a tesztet - mondta az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn. Müller Cecília közölte, eddig 137 vizsgálatot végeztek el a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laborjában, de egyik sem lett pozitív, továbbra sincs koronavírussal fertőzött ember Magyarországon. (MTI)

2020.03.02. 09:59

Padlóra küldte a kínai feldolgozóipart a koronavírus-járvány

Egyes elemzők arra számítanak, hogy a járvány következtében a kínai gazdasági növekedés akár negatív irányba is átfordulhat az első negyedévben.

2020.03.02. 09:58

Meglátták a lehetőséget a koronavírusban az adathalászok

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a koronavírusra hivatkozó, a kiberbűnözők által küldött adathalász és zsarolóvírust tartalmazó e-mailek.

2020.03.02. 09:57

Újabb meccs marad el a koronavírus miatt

A hétfőre kiírt Sampdoria-Hellas Verona mérkőzést is elhalasztották az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójából.

2020.03.02. 09:55

Koronavírus - Jó hírek jöttek Kínából

Egy hónapja nem látott szintre mérséklődött az új típusú koronavírus napi új fertőzöttjeinek száma Kínában a hétfőn jelentett hivatalos adatok alapján.

2020.03.02. 09:53

GKI: ekkora visszaesést okozhat a járvány

Az idén 3,2 százalékra csökkenhet a magyar gazdaság növekedési üteme, de az uniós átlag is elmaradhat a korábbi várakozásoktól, így elérhető a 2 százalékos növekedési előny az EU-hoz képest - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×