INFORÁDIÓ
2023. március 21. kedd
Benedek

koronavírus

máv-start

szájmaszk

fertőtlenítő

Koronavírus – Készültségben a MÁV, csomagot kaptak az ellenőrök

Koronavírus – Készültségben a MÁV, csomagot kaptak az ellenőrök

Infostart

Szájmaszkokat, gumikesztyűket, kézfertőtlenítőket kapnak a nemzetközi vonatokon dolgozó jegyvizsgálók és az utaskísérő személyzet.

Péntek délutántól a nemzetközi járatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók és utaskísérő személyzet részére 1600 darab orvosi szájmaszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő gélt tartalmazó egységcsomagot oszt ki a MÁV. A vasúttársaság szakemberei a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. orvosainak segítségével meghatározták a jelenleg érintett munkakörök listáját és az ahhoz tartozó létszámot, a koronavírus elleni védekezéshez használatos cikkeket és a kezdőcsomagba készített mennyiségeket.

A MÁV-Start jegyvizsgálói már eddig is kaptak kézfertőtlenítőt, de a vasúttársaság a hétvégén kiosztotta a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítő, az utasokkal közvetlenül kapcsolatba kerülő közel ötszáz vasutasnak az egészségügyi egységcsomagot.

A vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen általános gyakorlata szerint naponta többször végeztet tisztítást, fertőtlenítik a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, WC-ket. A MÁV-Start szigorítja az ellenőrzéseket is. A kocsik tisztítása során felületi fertőtlenítőszert alkalmaznak, a nemzetközi járatok esetében a szappanadagolókat pedig fertőtlenítő hatású kéztisztító szerrel töltik fel. A railjetekben jelenleg csak az osztrák vasúttársaság végzi a szappanfeltöltést.

A Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. a vasutasok és kiemelten a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítő munkavállalók részére részletes tájékoztató dokumentumot állított össze a koronavírusról, annak terjedéséről, a klinikai tünetekről, a megelőzés és a tisztítás, takarítás módjáról és a szájmaszk használatáról, valamint olyan plakátokat küldött ki, amelyeken az alapos, hatékony, kézmosás módját ismertetik. Ezeket a plakátokat a hét második felében kezdik kihelyezni a MÁV-START tulajdonú nemzetközi kocsikon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MÁV Start
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018