eur:
394.44
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: MÁV Start

Koronavírus – Készültségben a MÁV, csomagot kaptak az ellenőrök

Szájmaszkokat, gumikesztyűket, kézfertőtlenítőket kapnak a nemzetközi vonatokon dolgozó jegyvizsgálók és az utaskísérő személyzet.

Péntek délutántól a nemzetközi járatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók és utaskísérő személyzet részére 1600 darab orvosi szájmaszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítő gélt tartalmazó egységcsomagot oszt ki a MÁV. A vasúttársaság szakemberei a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. orvosainak segítségével meghatározták a jelenleg érintett munkakörök listáját és az ahhoz tartozó létszámot, a koronavírus elleni védekezéshez használatos cikkeket és a kezdőcsomagba készített mennyiségeket.

A MÁV-Start jegyvizsgálói már eddig is kaptak kézfertőtlenítőt, de a vasúttársaság a hétvégén kiosztotta a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítő, az utasokkal közvetlenül kapcsolatba kerülő közel ötszáz vasutasnak az egészségügyi egységcsomagot.

A vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen általános gyakorlata szerint naponta többször végeztet tisztítást, fertőtlenítik a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, WC-ket. A MÁV-Start szigorítja az ellenőrzéseket is. A kocsik tisztítása során felületi fertőtlenítőszert alkalmaznak, a nemzetközi járatok esetében a szappanadagolókat pedig fertőtlenítő hatású kéztisztító szerrel töltik fel. A railjetekben jelenleg csak az osztrák vasúttársaság végzi a szappanfeltöltést.

A Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. a vasutasok és kiemelten a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítő munkavállalók részére részletes tájékoztató dokumentumot állított össze a koronavírusról, annak terjedéséről, a klinikai tünetekről, a megelőzés és a tisztítás, takarítás módjáról és a szájmaszk használatáról, valamint olyan plakátokat küldött ki, amelyeken az alapos, hatékony, kézmosás módját ismertetik. Ezeket a plakátokat a hét második felében kezdik kihelyezni a MÁV-START tulajdonú nemzetközi kocsikon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Nemcsak a rezsiköltség, de a fenntarthatóság szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a hazai lakásállomány milyen állapotban van. Gyakran szóba kerül, hogy globálisan az épületállomány és az építőipar felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 40 százalékáért, amit a lakásállomány energiahatékonysága is nagyban befolyásol. Hogy Magyarországon mennyire számít korszerűnek az állomány, illetve melyik korszakban épült a legtöbb lakás, azt az alábbiakban néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×