eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Kanyaróval fertőzött Fülöp-szigeteki gyerek egy manilai közkórházban 2019. február 7-én. A cseppfertőzéssel terjedő betegség az utóbbi időben 22 ember halálát okozta Luzon szigetén és a Visayan-szigeteken, az áldozatok többsége négyéves kor alatti gyermek.
Nyitókép: MTI/EPA/Francis R. Malasig

Kitiltották a beoltatlan gyerekeket egy város iskoláiból és tereiről

Kanyaróvészhelyzetet hirdettek és a beoltatlan gyerekeket kitiltották a közterekről New York egyik elővárosában, akkora méretűvé duzzadt az egyre terjedő kanyarós megbetegedések okozta probléma.

A New York külterületén lévő Rockland megyében 2018 októbere óta 153 kanyarós megbetegedést rögzítettek, ezért kedden kanyaró-vészhelyzetet hirdettek, és az egész megyére érvényes rendeletben tiltották ki a beoltatlan gyerekeket a nyilvános terekről. Ezzel

közel hatezer gyereket vettek ki az iskolákból, ők a suli mellett 30 napig nem látogathatják az éttermeket, a templomokat és a bevásárlóközpontokat sem

- írta a Washington Post alapján a Qubit.

Az elmúlt 26 hétben nagyjából 17 ezer dózisban adtak be vakcinákat kanyaró, mumpsz és rubeola megelőzésére, és ebben az időszakban köztisztviselők, orvosok és rabbik is kampányoltak a védőoltás fontossága mellett. Ennek ellenére a tévhitek és összeesküvés-elméletek miatt burjánzó oltásellenesség megtette a hatását: csak idén 48 újabb kanyarós megbetegedést észleltek a több mint 300 ezer lakosú megyében.

A megyét vezető Ed Day elmondta,hogy

az Egyesült Államokban még sosem volt szükség hasonló rendeletet hozni, amit a New York Times szerint számos közegészségügyi szakértő is alátámasztott.

A járvány leginkább Rockland ultraortodox zsidó közösségeiben ütötte fel a fejét, amelyek tagjai szoros kapcsolatot ápolnak a brooklyni közösségekkel is, ahol szintén nagy számú fertőződést regisztráltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×