INFORÁDIÓ 
2019. június 15. szombat
Jolán, Vid

usa

2019.06.12. 23:20

Még több amerikai katona érkezik Lengyelországba

Donald Trump amerikai elnök szerdán bejelentette, hogy rövidesen további ezer katonát küld Lengyelországba a kétoldalú katonai együttműködés keretében, amelynek erősítéséről közös nyilatkozatot írt alá a Fehér Házba látogató Andrzej Duda lengyel államfővel. Bejelentette azt is, hogy három hónapon belül teljes vízummentességet biztosít a lengyel állampolgároknak.
2019.06.06. 06:41

Vám helyett befektetést kér Mexikó az Egyesült Államoktól

Mexikó és az Egyesült Államok egyelőre nem tudott megállapodni abban, hogy előbbi kellő mértékben visszaszorítja az amerikai határra érkező illegális bevándorlók számát, és ebben az esetben Donald Trump amerikai elnök eláll attól a tervétől, hogy június 10-étől ötszázalékos vámot vet ki minden mexikói árura.
2019.06.03. 14:52

Donald Trump londoni útja előtt sem volt túl diplomatikus a britekkel

Mától hivatalos állami látogatáson vendégeskedik Nagy-Britanniában az amerikai elnök. Donald Trump ezúttal is szolgált témával. Ismét állást foglalt a brexit kérdésében, burkoltan bírálta vendéglátóját és kevésbé burkoltan a királyi család új tagját. Közben Londonban tízezrek készülnek tüntetni ellene.
2019.05.31. 14:12

Katasztrofális lehet Donald Trump döntése

Ötszázalékos és fokozatosan emelkedő, gyakorlatilag migrációs büntetővámot vet ki Donald Trump Mexikóra. Az amerikai elnök szerint a szomszédos ország nem tesz eleget a területén áthaladó közép-amerikai migránsok megállítására.
2019.05.31. 09:50

Folyamatosan növekedő vámmal lép fel a bevándorlás ellen Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök bejelentette csütörtökön, hogy június 10-től 5 százalék vámot fog kivetni minden mexikói árura, hogy ezzel kényszerítse rá az országot az Egyesült Államok déli határához egyre nagyobb számban érkező közép-amerikai illegális bevándorlók feltartóztatására. Mexikó erőteljes válaszlépéseket helyezett kilátásba, Manuel López Obrador elnök ugyanakkor bejelentette, hogy már pénteken Washingtonba küldi külügyminiszterét.
2019.05.21. 07:04

Halasztást kapott a Huawei

Az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei kínai távközlési óriásvállalat ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését a könnyebb átmenet érdekében - jelentették be Washingtonban helyi idő szerint hétfőn.
2019.05.20. 18:41

Tálas Péter: addig üzengetnek egymásnak a Közel-Keleten, míg szikra nem lobban

Bár Donald Trump nem akar háborút Iránnal, John Bolton nemzetbiztonsági főtanácsadó és Mike Pompeo külügyminiszter kijelentései veszélyeztethetik a jelenlegi status quót - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója.
2019.05.15. 08:48

Átlépte a kritikus szintet Donald Trump támogatottsága

Az amerikai elnök népszerűsége 51 százalékosra emelkedett a Zogby közvélemény-kutató szerint, amelynek felméréséből kedden hozott nyilvánosságra néhány tényt a The Washington Examiner című amerikai lap.
2019.05.08. 11:50

Donald Trump ráijesztett a nemzetközi tőzsdére

Az Egyesült Államok szerint Kína visszatáncolt a kereskedelmi tárgyalásokon tett vállalásaitól és ezzel magyarázható, hogy Donald Trump elnök újabb védővámokkal fenyegette meg a kínai exportot. Ennek ellenére lehetséges az alku – vélte az amerikai kereskedelmi küldött.
2019.05.04. 18:11

Donald Trump: Kim Dzsong Un oldalán állok

Donald Trump szerint Észak-Koreának nagy gazdasági potenciálja van, és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nem fogja megszegni a neki tett ígéreteit.
2019.05.02. 22:07

Megoldásokat sürgetnek az iskolai agresszióval szemben – Amerika a fegyverviselést választotta

Az Egyesült Államokban ezentúl fegyvert viselhetnek a floridai tanárok az órákon, ha elvégeznek egy kiképzést. Ezt a lehetőséget az iskolai mészárlások miatt iktatta törvénybe az állam. Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértők szerint az amerikai és a magyar kultúra óriási különbségei miatt itthon elképzelhetetlen egy ilyen megoldás, és nálunk a tengerentúli vérengzésekhez hasonló bűncselekmények is nagyon ritkák, de ez nem azt jelenti, hogy a magyar tanároknak és diákoknak nem kell még sokat tanulniuk az önvédelemről.
2019.04.04. 08:30

Kikérték Donald Trump adóbevallását

A demokrata többségű amerikai képviselőház költségvetési bizottsága hivatalosan kikérte szerdán az adóhivataltól (IRS) Donald Trump elnök adóbevallásai dokumentumait hat évre visszamenőleg.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018