eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Napokon belül elkészül a kecskeméti kórházban meghalt kismama boncolásának eredménye

A kecskeméti kórházban szülés után meghalt kismama soron kívüli hatósági boncolása megtörtént, annak eredménye napokon belül elkészül - közölte a rendőrség

November elsején meghalt a szülés után egy kismama a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kórházában Kecskeméten, a család feljelentést tett a rendőrkapitányságon.

A feljelentés alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya elrendelte a nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki, aki soron kívül elvégezte a fiatalasszony boncolását - mondta Nyíkos Tamás főhadnagy. A rendőrség szóvivője a vizsgálatról egyelőre nem tudott több információt adni.

Horváth Attiláné, a kórház szóvivője elmondta: a boncolás eredményéről a rendőrség kap először értesítést.

Közlése szerint a 3 kilogramm 85 dekával született kislány egészséges, és még a kórházban van.

A család úgy döntött, az újszülöttet csak az édesanya temetése után, valószínűleg csütörtökön viszik haza - fűzte hozzá a kórház szóvivője, aki természetesnek nevezte, hogy a kórház teljesíti a család kérését.

Horváth Attiláné kiemelte: eddig a kórházhoz nem érkezett a család, vagy annak képviselője részéről kártérítési igény, de a vizsgálatok befejezéséig arról érdemben nem is tárgyalnának.

Svébis Mihály, a kórház főigazgatója múlt csütörtökön közleményt adott ki, mely szerint a tragédia miatt azonnali vizsgálatot rendelt el, annak kiderítésére, hogy mi okozta az édesanya halálát. "A vizsgálatok befejezése után, a tények birtokában a későbbiekben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot" - olvasható a közleményben.

A közlemény szerint november elsején a kórházban elhunyt egy harmadik gyermekének életet adó édesanya. A kismama egészséges gyermeket hozott a világra, de a szülést követően vérzés lépett fel nála. A folyamatos orvosi ellátás, többszöri beavatkozás ellenére az anya életét nem tudták megmenteni, az intenzív osztályon elhunyt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×