eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az űrhajós szerint a kormány eltitkolja az ufók létezését

Újfent megszólalt ufóügyben Edgar Mitchell, a NASA űrhajósa, aki 1971-ben teljesített szolgálatot az Apollo űrhajón. Szerinte létezik földönkívüli élet, csak az amerikai kormány eltitkolja. A NASA és más kormányszervek általában igyekeznek kimaradni az ilyen ügyekből. Amikor azonban űrhajósok beszélnek az ufókról, a NASA-nak is meg kell szólalnia.

Mitchell Washingtonban, az ufópártiak ötödik éves találkozóján szólalt fel. Mint mondta, az emberiség eddig azt hitte, egyedül van a világban. Pedig ez nem igaz, és bizonyíték sem volt rá sosem - fejtette ki az űrhajós. Szerinte nem ismerjük eléggé a Naprendszert, így nem tudjuk, mi folyik "ott kinnt".

Ugyancsak beszélt egy feltételezett ufóbalesetről, amely szülővárosában, a New Mexico-i Roswellben esett meg 1947-ben. Szerinte a lakókat megfenyegették, hogy ne beszéljenek a dologról. Azonban ezek az emberek nem akartak meghalni úgy, hogy nem mondják el valakinek, mi történt, és mivel ő megjárta a Holdat, úgy gondolták, ő a megfelelő ember. "Ezért nekem elmesélték a történetet" - mondta Mitchell. Megerősítette az ufóbaleset tényét egy admirális is, aki aztán később letagadta ezt - tette hozzá.

"Nincs kétség, meglátogattak minket - szögezte le az asztronauta. - A világegyetem, amelyben élünk, sokkal összetettebb, csodálatosabb és gazdagabb, mint el tudjuk gondolni." Nem ez az első eset, hogy Mitchell ilyen feltételezésekbe bocsátkozik, és az ismert róla, hogy hisz a szellemekben.

A NASA nem nyomoz ufók után - kommentálta a fentieket Michael Cabbage, a szervezet szóvivője. A roswelli eseményekről már régóta folyik a vita. A hadsereg azt mondta 1994-ben, hogy dolog sokkal inkább egy kormányzati projekt részének tűnt.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×