eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök nyilatkozatot tesz a Sándor-palotában 2024. február 10-én. Novák Katalin lemondott az államfői tisztségről.
Nyitókép: Sándor-palota

Mindenkinek van egy ötlete, hogy mi történjen Novák Katalin lemondása után

Aludtak egyet a dolgora és sorra szólalnak meg a magyar poltikai élet szereplői a köztársasági elnök lemondása után. Van, aki közvetlen választást, más a parlament feloszlátását javasolja. A kormánypártok a baloldalt arra emlékeztetik, hogy náluk sosincs következménye a politikai hibának, és Gyurcsány Ferencnek el kellene tünnie a politikából.

A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt. hogy az államfő felelősségteljes döntést hozott azzal, hogy miután kétely merült fel a gyermekvédelemmel kapcsolatosan, azt alapos oknak tekinti arra, hogy vállalja a következményeket.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: sokat elárul az államfő - valamint az ellenjegyzésére felelősséget vállaló Varga Judit - egyenes tartásáról a lépésük.

Kocsis Máté kiemelte: a politikai baloldal esetében "ezer és egy botrányt" tud mondani a közelmúltból is, amelyekben semminek nincsen következménye. Az embernek egyből Gyurcsány Ferenc jut eszébe, mert 2006-ban olyan történt, amely után az akkori miniszterelnöknek "semmilyen körülmények között soha nem lett volna szabad visszatérnie a politikába".

Szabó Tímea és a Momentum

Szabó Tímea, a Párbeszéd – Zöldek ügyvezető társelnöke azt javasolja, hogy Novák Katalinnak lemondása után "ne járjon élete végéig 4,5 milliós havi juttatás, luxusautó, lakás, titkárság és személyzet." Hasonlót fogalmazott meg a Momentum is.

Később a Párbeszéd szóvivője arról beszélt, hogy az ellenzéki pártoknak egyeztetniük kellene egy közös köztársaságielnök-jelöltről. A kialakult helyzetben történelminek nevezte az ellenzéki pártok felelősségét.

Jakab Péter

Orbánnak is vállalnia kell a felelősséget, mert nem lehet Magyarország miniszterelnöke egy pedofilvédő
- jelentette ki Jakab Péter. A közvéleménykutatások által alig mért Nép Pártján vezetője szerint a parlamentnek is vállalnia kell a felelősséget, így a következő nem lehet más, mint hogy a bűnrészes parlament oszlassa fel saját magát.

MSZP

Az MSZP az Alaptörvény módosítását kezdeményezi a köztársasági elnök közvetlen megválasztása érdekében. Emlékeztetnek arra, hogy ők már 1989-ben is ezt akarták.

Demokratikus Koalíció

A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít a közvetlen köztársaságielnök-választásért - jelentette be Dobrev Klára.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×