eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök nyilatkozatot tesz a Sándor-palotában 2024. február 10-én. Novák Katalin lemondott az államfői tisztségről.
Nyitókép: Sándor-palota

Mindenkinek van egy ötlete, hogy mi történjen Novák Katalin lemondása után

Aludtak egyet a dolgora és sorra szólalnak meg a magyar poltikai élet szereplői a köztársasági elnök lemondása után. Van, aki közvetlen választást, más a parlament feloszlátását javasolja. A kormánypártok a baloldalt arra emlékeztetik, hogy náluk sosincs következménye a politikai hibának, és Gyurcsány Ferencnek el kellene tünnie a politikából.

A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt. hogy az államfő felelősségteljes döntést hozott azzal, hogy miután kétely merült fel a gyermekvédelemmel kapcsolatosan, azt alapos oknak tekinti arra, hogy vállalja a következményeket.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: sokat elárul az államfő - valamint az ellenjegyzésére felelősséget vállaló Varga Judit - egyenes tartásáról a lépésük.

Kocsis Máté kiemelte: a politikai baloldal esetében "ezer és egy botrányt" tud mondani a közelmúltból is, amelyekben semminek nincsen következménye. Az embernek egyből Gyurcsány Ferenc jut eszébe, mert 2006-ban olyan történt, amely után az akkori miniszterelnöknek "semmilyen körülmények között soha nem lett volna szabad visszatérnie a politikába".

Szabó Tímea és a Momentum

Szabó Tímea, a Párbeszéd – Zöldek ügyvezető társelnöke azt javasolja, hogy Novák Katalinnak lemondása után "ne járjon élete végéig 4,5 milliós havi juttatás, luxusautó, lakás, titkárság és személyzet." Hasonlót fogalmazott meg a Momentum is.

Később a Párbeszéd szóvivője arról beszélt, hogy az ellenzéki pártoknak egyeztetniük kellene egy közös köztársaságielnök-jelöltről. A kialakult helyzetben történelminek nevezte az ellenzéki pártok felelősségét.

Jakab Péter

Orbánnak is vállalnia kell a felelősséget, mert nem lehet Magyarország miniszterelnöke egy pedofilvédő
- jelentette ki Jakab Péter. A közvéleménykutatások által alig mért Nép Pártján vezetője szerint a parlamentnek is vállalnia kell a felelősséget, így a következő nem lehet más, mint hogy a bűnrészes parlament oszlassa fel saját magát.

MSZP

Az MSZP az Alaptörvény módosítását kezdeményezi a köztársasági elnök közvetlen megválasztása érdekében. Emlékeztetnek arra, hogy ők már 1989-ben is ezt akarták.

Demokratikus Koalíció

A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít a közvetlen köztársaságielnök-választásért - jelentette be Dobrev Klára.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×