eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntőjének televíziós felvételén a Sándor-palotában 2023. december 29-én.
Nyitókép: Sándor-palota

Kiállnak Novák Katalin mellett, már egy csoport szerveződött az érdekében

Novák Katalin lemondása után létrehoztak egy Kiállok Novák Katalin mellett Facebook-csoportot.

Az oldal bejegyzését megosztotta Balog Zoltán református püspök, korábbi emberierőforrás-miniszter is, aki a közösségi oldalán annyit tett még hozzá a poszthoz, hogy: „Egyetértek, s ha egyetértesz, oszd meg” - olvasható a 24.hu-n.

Az oldalon hosszasan sorolják Novák Katalin érdemeit, az egyik pontban arról írnak, hogy Novák Katalin "soha, semmilyen formában nem használt öv alatti módszereket politikai ellenfeleivel szemben – miközben vele szemben számtalan alkalommal megtörtént ez".

Mint arról több cikkben is beszámoltunk szombat délután, a katari útját megszakítva lemondott a köztársasági elnök. Novák Katalin bocsánatot kért, és azt mondta, hogy

"hibáztam".

Arról is többször írtunk, hogy a a köztársasági elnök a tavalyi pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének, akinek a bíróság szerint tudomása volt az intézményben az igazgató által elkövetett gyerekmolesztálásokról, de hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, melyet a pedofil bűnelkövető jelenlétében akart aláíratni vele.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×