INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

parlament

2022.05.20. 18:00

Magyarország számára kedvező uniós gázpiaci alku született

Előzetes politikai egyezségre jutottak az Európai Parlament tárgyalói az európai gáztárolók kötelező feltöltéséről és a tulajdonosi igazolások rendszeréről. A rövidesen hatályba lépő új szabályok segíthetik azt, hogy Európa a következő fűtési szezonban elkerülje a gázválságot – mondta az InfoRádiónak a Portfolio elemzője.
2022.05.19. 19:29

Nagy terhet vehet le Ukrajna válláról az EP friss döntése

Az Európai Parlament (EP) jóváhagyta az Európai Bizottság javaslatát, hogy az Európai Unió egy évre függessze fel az EU-ba irányuló valamennyi ukrán exportra, köztük az acélexportra kivetett dömpingellenes és importvámot, és minden vonatkozó uniós védintézkedést.
2022.05.19. 17:50

EP: kövessék intézkedések a jogállamisági jelentést

Az Európai Parlament által elfogadott állásfoglalás sajnálja, hogy a jelentés nem rögzíti egyértelműen "a jogállamiság terén bekövetkezett szándékos visszalépést" Lengyelországban és Magyarországon. A Fidesz szerint a szöveget Soros-féle civil szervezetek mondták tollba.
2022.05.19. 17:04

Újabb kelet-európai országot venne fel az unióba az EP

Az Ukrajna elleni orosz háború fényében az Európai Parlament (EP) képviselői arra szólították fel az Európai Uniót, hogy a tagjelölti státusz megadásával nyújtson stratégiai támogatást Moldovának.
2022.05.18. 10:56

Nagy Márton: az euróbevezetés nem cél

50 százalék fölé kívánja emelni a kormány az élelmiszer-kiskereskedelmi és építőanyag-szektorban a magyar tulajdoni részarányt - hangzott el Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterjelölt gazdasági bizottsági meghallgatásán. Cél: 2030-ig 3,5 százalékkal jobban kéne növekedni, mint az EU-átlag.
2022.05.18. 06:00

Lássuk a miniszterjelöltek terveit!

Az Országgyűlés hétfőn megválasztotta miniszterelnöknek Orbán Viktort, kedden pedig elfogadta a minisztériumok felsorolásáról szóló kormánypárti törvényjavaslatot, ezért szerdán megkezdődhet a miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása.
2022.05.17. 13:23

Elfogadta az Országgyűlés a minisztériumok új rendszerét

Kocsis Máté a vitában úgy értékelt, hogy ez a struktúra nagyban függ attól, hogy kikkel és milyen feladatokkal töltik fel, de a jelenlegi politikai, társadalmi környezetet figyelembe véve ennél jobb kormányszerkezetre nem lehetett javaslatot tenni.
2022.05.16. 22:26

Orbán Viktor: az eredmények szeptemberben látszani fognak – a nap hírei

Megválasztotta az Országgyűlés miniszterelnöknek Orbán Viktort, aki ötödik alkalommal tölti be a tisztséget. Továbbra sincs megegyezés a Moszkva elleni uniós olajembargó ügyében, Magyarország kitart korábbi álláspontja mellett. Finnország után Svédország is úgy döntött: benyújtja csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. A nap legfontosabb hírei május 16-án.
2022.05.16. 19:22

Kövér László máris figyelmeztette Gyurcsány Ferencet

Az ellenzéki képviselők nem vettek részt a miniszterelnök-választáson vagy nemmel szavaztak. Toroczkai László szerint a kormány 12 éve csak látszatintézkedéseket vezet be, Gyurcsány Ferenc szerint pedig a kabinet törvénytelen.
2022.05.10. 14:31

Alaptörvény-módosítás: Varga Judit reagált a "biankó csekkes" vádakra is az országgyűlési vitában

Az alaptörvény-módosításról fejtették ki álláspontjukat a pártok az Országgyűlésben, és ehhez kapcsolódóan a katasztrófavédelemről szóló törvény módosítását kezdeményező javaslatról vitáztak a képviselők a keddi ülésen. A Fidesz-KDNP ezúttal az orosz-ukrán háború miatt írná át az alaptörvényt, amely így lehetővé tenné egy újabb veszélyhelyzet és rendkívüli jogrend kihirdetését.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018