INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

parlament

2022.11.25. 11:58

Szakértő: ez egy politikai nyomás, forrásvesztésről egyelőre nem beszélhetünk

Elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely elégtelennek minősíti a magyar kormány vállalásait, amelyeket a kondicionalitási eljárásban tett az uniós pénzek megszerzéséért. Arról, hogy milyen hiányosságokat rótt fel az Európai Parlament a magyar kormánynak, Gát Ákos Bence, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatója, a Danube Institute kommunikációs és külkapcsolati vezetője beszélt.
2022.11.24. 06:00

Uniós pénzek: így áll most a magyar támogatás ügye

Futótűzként terjedt a hír, hogy a Magyarországnak szánt EU-pénzek egy részénél az Európai Bizottság visszatartást javasolhat a tagországoknak. A testület harapófogóban van: az őt elszámoltató Európai Parlament csütörtökön készül megszavazni állásfoglalást arról, hogy a „magyar pénzek” még ne legyenek hozzáférhetők.
2022.11.22. 16:21

EP: újabb kvóta a nők érdekében

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén irányelvjavaslatot fogadott el kedden, amely szerint 2026 júliusára a tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatoknak több női vezetője kell legyen, a kvótát nem teljesítő vállalatok szankciókra számíthatnak.
2022.11.21. 21:50

A magyar pénzekről vitáztak az Európai Parlamentben

Az Európai Bizottság úgy véli, ha az unió aggályainak eloszlatására bevezetni tervezett intézkedéseket helyesen, maradéktalanul és hatékonyan hajtja végre Magyarország, akkor azok képesek a szóban forgó problémák megoldására - jelentette ki az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Strasbourgban.
2022.11.12. 10:00

Kínosan pikáns lista kering 40 brit parlamenti képviselőről

Egy munkáspárti képviselőnő, Charlotte Nichols árulta el, hogy a listán szereplő képviselőtársaitól nem ajánlott meghívást elfogadni egy italra, mivel "köztudott", hogy szexuális zaklatási és bullying-ügyek fűződnek nevükhöz.
2022.11.10. 16:17

Erősen megosztja az ellenzéket a paksi üzemidő-hosszabbítás

A pártok egy része szerint ez nyílt beismerése annak, hogy nem is lesz Paks II., másik része szerint adhocrácia van, és olyan vélemény is elhangzott a kérdés parlamenti vitájában, amely szerint el kéne felejteni az atomenergiát, de a DK és az MSZP például a kényszer miatt támogatja.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018