INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

parlament

2020.03.30. 17:11

Áder János: a kormány felhatalmazása nem korlátlan

Ez nem a politikai haszonlesés ideje. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény nem határidő nélküli, a kormány felhatalmazása nem korlátlan - közölte Áder János államfő, miután elrendelte a jogszabály kihirdetését.
2020.03.30. 15:26

Össztűz alá vették Orbán Viktort a parlamentben

Az azonnali kérdések órájában az ellenzék a koronavírus ügyében árasztotta el kérdésekkel a kormányfőt. Orbán Viktor kéri az embereket, viseljenek maszkot az utcán, de ezt előírni nem tudja, mert az egészségügy nem tud garantálni annyi maszkot, amennyi kell.
2020.03.30. 15:06

Elfogadta a parlament a koronavírus-törvényt

Az Országgyűlésben kétharmados többség állt a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat, illetve e rendkívüli jogrend mellé. Az ellenzék egyetlen dologhoz ragaszkodott, de hiába.
2020.03.26. 16:29

Hétfőn szavazhat a parlament a koronavírus elleni védekezésről

Az Országgyűlés hétfőn elfogadhatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, miután a törvényalkotási bizottság a kormánypárti képviselők szavazataival megteremtette ennek alkotmányos előfeltételét - nyilatkozta a testület fideszes elnöke.
2020.03.26. 13:51

A törvény kimondja, átállhat-e home office-ra a parlament

Nincs technikai akadálya annak, hogy az Országgyűlés is home office-ba vonuljon a koronavírus rohamos terjedése miatt, a digitális ülésezésre és az elektronikus szavazásra azonban egyelőre csak az ellenzék tett javaslatot, a kormányoldal nem.
2020.03.24. 08:31

Elhúzódó, negyedévnél hosszabb járványhelyzetre készül a kormány

A parlament ülésezőképességének fenntartásával indokolta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az ATV-n, hogy időkorlát nélkül fogadtatnák el a felhatalmazási törvényt. Szerinte 3 hónap múlva még nem leszünk túl a járvány csúcspontján.
2020.03.23. 22:30

Újabb hat gazdaságvédelmi intézkedést hoztak - a nap hírei

Nyolcra emelkedett a koronavírus magyarországi halálos áldozatainak száma. Csak jövő héten szavazhat az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti rendkívüli intézkedésekről. Kiegészítette a járványhelyzet kezelésére kidolgozott gazdasági akciótervet a kormány. A nap legfontosabb hírei március 23-án.
2020.03.16. 11:24

Orbán Viktor: Magyarország lezárja határait, a rendezvényeket betiltják

Újabb óvintézkedéseket jelentette be a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a miniszterelnök a parlamentben napirend előtt: lezárják az országhatárokat a személyforgalom előtt, a szórakozóhelyek, mozik nem nyithatnak ki, míg az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivéve az élelmiszer-üzletek, drogériák, patikák.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018