eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Macroshot of a 200 Hungarian Forint note
Nyitókép: HendrikDB/Getty Images

Hihetetlen áron kelt el két régi papír kétszázas

Sokan nem is gondolnák, mennyit érhet egyik-másik régi, forgalomból már kivont pénz.

Egymillió forintot fizettek két darab papír kétszázasért a Vaterán tavaly szeptemberben - írja az online piactér közleménye alapján a Telex.

A Károly Róbert királyt és a diósgyőri várat ábrázoló papír kétszázast 2009-ben vonták ki a forgalomból. Az online használtcikk-oldalon eladott két papírpénzért azért adtak ilyen magas összeget,

mert a legutolsó, 2007-es dátum volt rajtuk, a legutolsó széria sorozatjelét viselték, és emellett a sorszámuk is nagyon alacsony volt.

A közlemény arra is kitér, hogy már a koronavírus-járvány előtti években is folyamatosan nőtt a numizmatikai termékkategória forgalma, ami éves szinten sok százmillió forintra nőtt - írja a lap.

A magyar forintot 1946 augusztus 1-jén vezették be, az ehhez a dátumhoz közel készült, makulátlan vagy jó állapotú érmék különösen sokat érnek: nemrég egy különösen ritka, próbaveretként 1947-ben készült alumínium 10 filléres több mint 400 ezer forintért kelt el. A forint pénzérmék esetében a piaci értékét a fellelhetőség (a megmaradt példányok száma) és az állapotuk határozza meg. Egy verdefényes, tökéletes állapotú példány sokkal többet érhet egy olyannál, amely éveken át közkézen forgott.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×