eur:
390.17
usd:
365.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Bécs, 2018. október 15.Pintér Sándor belügyminiszter az osztrák hivatali partnerével, Herbert Kickl-lel közösen tartott sajtóértekezletükön Bécsben 2018. október 15-én. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Pintér Sándor meghallgatása: tartozott már a belügyi tárcához az oktatás és az egészségügy

Belügyminiszter-jelölti meghallgatásán Pintér Sándor aláhúzta, a minisztériumi struktúráról Orbán Viktor dönt.

Pintér Sándornak belügyminiszter-jelöltként a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága meghallgatásán volt jelenése szerda délelőtt.

A bizottság előtt elmondta, 2010 óta folyamatosan csökken a bűncselekmények száma (12 év alatt 60 százalékkal), ami a rendőrségnek és a jogszabályi környezetnek egyaránt köszönhető - derül ki a Portfolio.hu tudósításából.

Pintér Sándor szerint az orosz-ukrán háború rávilágított, hogy a védekezésre jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mert támadások érhetik a hadviselési szerveket épp úgy, mint az államigazgatásiakat.

A menekültszámokkal kapcsolatban elmondta, 1,26 milliónyian érkeztek "ukrajnai emberek" Magyarországra, a menekülők 707 ezren voltak.

Bejelentette, Csengeren épül egy 1000 fős börtön - viszonyításképp: 18 800 fogvatartott van ma Magyarországon.

Hangsúlyozta, a minisztériumi struktúráról szóló döntést a miniszterelnök hozza meg.

Pintér Sándor szólt arról is, hogy 1945 előtt tartozott már a belügyi tárcához az oktatásügy, az egészségügy és a szociális kérdések, ezért a kor színvonalán ez a rendszer fog visszaállni.

Az oktatási és egészségügyi területen "tudományos tanácsok", szakemberekből álló testületek segítik majd a döntéshozatalt

- ígérte.

Állatrendőrség pedig nem lesz.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×