eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Bibó István visszaért a rakpartra

A rakpart felújítását decemberre fejezik be.

Visszakerült a helyére - a Markó utcai felhajtó felső rakparti végére - Bibó István szobra - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azt írták, hogy a pesti alsó rakpart gyalogosbarát megújításának "látványos" szakasza volt, hogy elmozdították a Markó utcai rámpát és a megtámasztását szolgáló támfalat. A jelentős munkára azért volt szükség, hogy biztosítsák az új gyalogossétány, valamint a közút megfelelő szélességét, miközben az örökségvédelem alatt álló lépcsős partfal érintetlen marad.

A rámpa sarkában 2005-ben helyezték el Bibó István mellszobrát, amelyet az átépítés idejére elszállították, most azonban a munkák abba a szakaszba értek, hogy visszakerülhetett az eredeti helyére. Karácsony Gergely főpolgármester azt írta, hogy a helyreállításkor a szobor alkotója, Széri-Varga Géza szobrászművész is jelen volt.

A BKK szerint a pesti alsó rakpart júniusban indított felújítása ütemezetten halad, a munkával tervezetten decemberre készülnek el. Az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszának átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×