eur:
394.44
usd:
365.25
bux:
65557.21
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ápoló dolgozik egy koronavírussal fertőzött beteg mellett a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén, az intenzív osztályon 2020. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Készen áll a tömeges megbetegedésekre a Szent Imre Kórház Covid-részlege - galéria

A fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház is felkészült a tömeges megbetegedések ellátására. A koronavírusos betegekkel kapcsolatos munkáról az intézmény sürgősségi osztályának főorvosa nyilatkozott.

Minden orvos és szakdolgozó biztonságban érzi magát, hiszen a járványhelyzetre kialakított és alkalmazott intézményi szabályok szigorúak. Az intézmény kialakította az úgynevezett Covid-részlegét, ahol a koronavírus-gyanús esetek elsődleges ellátása, illetve a már igazolt betegek kezelése történik; ez a kórházon belül egy szigorúan elkülönített osztályon zajlik. A mentők által hozott betegek szállítására egy külön liftet tartanak fenn, azt másra nem lehet használni - részletezte Váradi Zsolt, a kórház sürgősségi osztályának főorvosa.

Napi 6-8 beteget hoznak a kórház erre kialakított elsődleges vizsgálóhelyére, és itt - az egyéb vizsgálatokon kívül - megtörténik a mintavétel is, amit laboratóriumba küldenek. Addig, amíg a laboratórium eredmény nem érkezik vissza, az illető az izolációs részlegbe kerül, az úgynevezett "szürke zónába".

Az osztályvezető főorvos kiemelte, a Szent Imre kórház felkészült a tömeges megbetegedések ellátására,

a kórházi ágyszámok hatvan százalékát felszabadították, ez 410 ágyat jelent.

Bucsek László, az intenzív osztály főorvosa arról számolt be, hogy öt lélegeztetett beteg közül kettőt le tudtak venni a gépről több hét lélegeztetés után.

Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója elmondta, minden kollégájukat letesztelték, minden minta negatív lett, és minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. Hozzátette: a szűrési szám kimagasló az intézményben, a kórház eddig 1926 laborvizsgálatot végeztetett el, ami a szűrési átlag ötszöröse.

Beszámolt arról: az ellátást kicsit személyesebbé téve a közeljövőben az adott orvos fényképe látható lesz az általa hordott speciális védőruhán, hiszen a védőruha és az ahhoz kötelezően használt szemüveg és maszk az orvos egész arcát eltakarja.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×