eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A nápolyi San Paolo Stadiont fertőtleníti egy dolgozó a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében 2020. március 4-én. Olaszországban eddig 2502 koronavírussal fertőzött személyt találtak, ebből 160 ember meggyógyult és 79 vesztette életét.
Nyitókép: Ciro Fusco

Szlovéniában is megjelent a koronavírus - percről percre

Olaszországban a halálozási ráta 3,47 százalékos. Közben Lengyelországban és Indiában is kimutatták a fertőzést. Kínában csökkent az új betegek száma, ám Dél-Koreában nőtt. Az összes hír a járványról.

2020.03.05. 00:27

Szlovéniában is megjelent a vírus

Egy ember esetében az egészségügyi hatóságok megerősítették a fertőzöttséget - közölte az ügyvezető kormány.

2020.03.04. 21:33

Koronavírus - Rendkívüli intézkedéseket jelentett be az olasz miniszterelnök

A Covid-19 fertőzés teremtette rendkívüli olaszországi helyzetben rendkívüli intézkedésekre van szükség - előlegezte meg az újabb óvintézkedések bejelentését Giuseppe Conte kormányfő az olaszokhoz szerda este intézett televíziós üzenetében.

2020.03.04. 21:33

Újabb dolgok derültek ki az egyik magyar koronavírus-fertőzöttről

Az érintett felsőoktatási intézmény közleményt adott ki, és az is kiderült, hogy a hallgató nem tartotta be az egyetem előírásait.

2020.03.04. 19:45

A James Bond-film is alulmaradt a koronavírussal szemben

Az MGM, a Universal és a Bond-producerek bejelentették, hogy a 007 Nincs idő meghalni áprilisi bemutatását 2020 novemberéig elhalasztják.

2020.03.04. 18:48

Már Magyarországon is vannak koronavírus-fertőzöttek

Orbán Viktor a Facebookon bejelentette, hogy két koronavírus-fertőzött is van Magyarországon, mindketten külföldi állampolgárok.

2020.03.04. 18:36

Olaszországban 100 fölött van halottak száma

A Covid-19 fertőzésnek már 107 halottja van. Bejelentették, hogy óvintézkedésként csütörtöktől leállítják az oktatást az egész országban. Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője közölte, hogy a halálozási ráta 3,47 százalékos. Az igazoltan fertőzöttek száma 2703-ra emelkedett, 55 százalékukat Lombardia, 19 százalékukat Emilia Romagna, 12 százalékukat Veneto tartományban regisztrálták. Olaszország többi részén alacsonyabban az arányok. Lucia Azzolina oktatási miniszter bejelentette, hogy március 15-ig minden oktatási intézményben felfüggesztik a tanítást. Giuseppe Conte miniszterelnök szerint az intézkedés révén el akarják kerülni a kórházak telítettségét. Sajtóértesülések szerint a kormány az egész országra kiterjeszti az eddig csak az északi régiókban bevezetett többi óvintézkedést is, köztük a múzeumok, mozik bezárását.

2020.03.04. 18:26

Tízre emelkedett a horvátországi megbetegedések száma

Jelenleg három beteg van karanténban Zágrábban, öt Fiumében (Rijeka) és kettő Varasdon (Varazdin). "A betegség enyhe lefolyású, azokat a személyeket, akikkel a fertőzöttek kapcsolatban álltak, időben megtaláltuk" - mondta az ország egészségügyi minisztere. Újságírói kérdésre válaszolva, gondolkodik-e a kormány azon, hogy járványhelyzetet hirdessen, a tárcavezető azt mondta: először járványveszélyt kellett hirdetni. Ez adminisztrációs intézkedés, amely lehetővé teszi a miniszter számára, hogy több embert mozgósítson, megkönnyítendő a munkát. Az utóbbi két fertőzött esetében - férfiakról van szó - az egyiknél kedden, a másiknál szerdán mutatták ki a koronavírust.

Mindketten sofőrök, és Olaszország valamelyik fertőzött tartományában jártak. Már korábban karanténban voltak, őket a varasdi kórházban tartják megfigyelés alatt.

Horvátország a múlt hétfőn vezetett be fokozott készenléti állapotot, ami annyit jelent, hogy a határokon fokozott ellenőrzésnek vetik alá azokat, akik az olaszországi fertőzött tartományokból térnek haza. A horvát-szlovén határon öt határátkelőhelyen, 24 órában dolgoznak az egészségügyi ellenőrök. A vizsgálatok lefolytatására külön mobilkonténereket állítottak fel. Az utasoktól nyálmintát is vesznek, felveszik az adataikat, a külföldi állampolgároknak pedig be kell jelenteniük azt a horvátországi lakcímet, ahol tartózkodni fognak.

2020.03.04. 18:13

Több ország állampolgárai előtt bezárja kapuit Izrael

Nem utazhatnak be Izraelbe turisták Németországból, Svájcból, Franciaországból, Spanyolországból és Ausztriából, valamint az onnan hazatérő izraelieknek is házi karanténba kell vonulniuk két hétre. Nem léphetnek be az országba olyanok sem, akik az elmúlt két hétben Iránban, Libanonban, Szíriában vagy Irakban jártak.

2020.03.04. 18:10

A kelet-európai gazdaságoknak is fájni fog

Folyamatosan és jelentősen rontják a legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőházak idei globális növekedési előrejelzéseiket az új típusú koronavírus okozta járvány negatív hatásai miatt. A londoni elemzői közösség friss szerdai előrejelzései szerint rövid távon a közép- és kelet-európai térség EU-gazdaságai is megérzik az átgyűrűző negatív növekedési hatásokat.

2020.03.04. 18:08

Koronavírus – Rendkívüli sajtótájékoztatót tart az operatív törzs

Minden nap 14 órakor tart tájékoztatót a koronavírus ügyekben intézkedő operatív törzs, de ma 18.30-kor rendkívüli bejelentést tesz.

2020.03.04. 18:08

Brutálisan odacsapott Iránnak az új koronavírus

300 ezer katonát és önkéntest helyez készültségbe Irán a koronavírus elleni harcra. Az iszlám köztársaságban sokkoló módon 23 parlamenti képviselő is a fertőzöttek között van, egy magas rangú illetékes már belehalt a COVID-19 betegségbe.

2020.03.04. 16:33

Interaktív térképen a koronavírus terjedése

A Johns Hopkins Egyetem kutatói valós idejű térképet hoztak létre, melyen folyamatosan követhető a koronavírus előfordulása.

2020.03.04. 16:24

A Londoni Könyvvásár is elmarad

Ez Nagy-Britannia legnagyobb könyves eseménye, március 10. és 12. között tartották volna meg az Olympia kiállítási központban. A héten lemondták a márciusra tervezett lipcsei és párizsi könyvvásárt is.

2020.03.04. 16:01

Elhalasztják a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség Budapestre tervezett éves kongresszusát

A három hónapos halasztás miatt a tanácskozást június 20-án tartják meg a magyar fővárosban. A szövetséget a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tavaly júniusban kizárta a tokiói ötkarikás játékokról, mert úgy ítélte meg, hogy több területen, így a gazdálkodásban és a vezetésben is komoly problémák vannak a szervezetnél.

2020.03.04. 15:53

Két új esettel hatra emelkedett Romániában a koronavírusos fertőzések száma

A kórt legutóbb egy 16 éves temesvári fiúnál, és egy 71 éves suceavai férfinél azonosították. A temesvári tinédzser minden bizonnyal a 47 éves nagybátyjától kapta el a fertőzést, akit kedden utaltak be a temesvári járványkórházba.

A férfi együtt repült Olaszországból Temesvárra azzal a 38 éves temesvári nővel, akinél múlt pénteken észlelték a kórt. Mindhármukat a temesvári járványkórházban tartják megfigyelés alatt.

A férfi és a fiú tünetmentes, a férfi szerdai leleteiben már nem is tudták kimutatni a Covid-19-es kórokozót. Az idős suceavai férfi autóbusszal tért vissza Magyarországon keresztül Romániába pénteken az olaszországi Lombardia egy olyan településéről, ahol korábban nem regisztráltak koronavírusos megbetegedéseket. Az autóbusz Nagylaknál lépett be Romániába.

2020.03.04. 15:41

Új részletek a koronavírusos diáklányok budapesti napjairól

Sok minden már kiderült, de továbbra is vizsgálják, hogy kivel került szoros kapcsolatba a négy amerikai a magyar fővárosban.

2020.03.04. 15:33

Ismét nyitva a Louvre

A világ leglátogatottabb múzeuma az elmúlt napokban azért volt zárva, mert a koronavírus-fertőzéstől félő alkalmazottak úgy döntöttek, élnek azon törvény adta jogukkal, miszerint megtagadhatják a munkát, ha a munkavégzés "súlyos és közvetlen veszélyt jelent az életükre vagy az egészségükre". Az újranyitást a párizsi múzeum előtt reggel óta várakozó turisták tapssal fogadták.

Szájmaszkot viselő látogatók várakoznak a párizsi Louvre múzeum bejárata előtt arra várva, hogy véget érjen a koronavírus-fertőzéstől tartó alkalmazottak tanácskozása 2020. március 2-án. Előző nap egész nap zárva maradt a világ leglátogatottabb múzeuma, mert az állománygyűlésen résztvevők úgy döntöttek, hogy élnek törvény adta jogukkal, miszerint megtagadhatják a munkát, ha a munkavégzés közvetlen veszélyt jelent az életükre vagy az egészségükre.
MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Szájmaszkot viselő látogatók várakoznak a párizsi Louvre múzeum bejárata előtt arra várva, hogy véget érjen a koronavírus-fertőzéstől tartó alkalmazottak tanácskozása 2020. március 2-án. Előző nap egész nap zárva maradt a világ leglátogatottabb múzeuma, mert az állománygyűlésen résztvevők úgy döntöttek, hogy élnek törvény adta jogukkal, miszerint megtagadhatják a munkát, ha a munkavégzés közvetlen veszélyt jelent az életükre vagy az egészségükre. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

2020.03.04. 15:25

Nem exportálnak orvosi védőfelszereléseket a németek

A járvány miatt azonnali hatállyal kiviteli tilalmat rendelt el az orvosi védőfelszerelésekre a németországi védekezést irányító kormányzati válságstáb. Arról is döntöttek, hogy központi ellenőrzés alá vonják a kórházak, orvosi rendelők és szövetségi hatóságok ellátását ilyen eszközökkel.

2020.03.04. 15:18

Koronavírus - Bezárják az összes olasz iskolát

Azonnali hatállyal leállítják a tanítást egész Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. Az intézmények március 15-ig zárva lesznek.

2020.03.04. 14:46

Van ahol már több a lemondás, mint a szobafoglalás Magyarországon

Egyelőre főleg a fővárosban érzékelhető a koronavírus-járvány miatti szállás visszamondás, és ott is elsősorban a magánszálláshelyeket érinti. Igaz, a nagyobb szállodaláncok többsége még nem reagált az ezzel kapcsolatos újságírói körkérdésre. Az eleve főleg a belföldi vendégekre építő vidéki szállásadókat egyelőre kevésbé érinti a probléma.

2020.03.04. 14:24

Hamarosan többen elhagyhatják a karantént

Péntektől jövő csütörtökig kilenc magyar állampolgár hagyhatja el a karantént abból a 12 emberből, akit a koronavírus miatt vetettek alá az intézkedésnek a világ több pontján - mondta a külgazdasági és külügyminiszter

2020.03.04. 14:23

Azonnali hatállyal leállítják a tanítást egész Olaszországban

A koronavírus-járvány miatt az intézmények március 15-éig biztosan zárva lesznek.

2020.03.04. 13:46

Kész a kormányzati oldal

Elindult a kormányzati tájékoztató oldal a koronavírusról.

2020.03.04. 13:45

Harcképtelenné tette a svájci hadsereget a koronavírus

Milánóban járt az a katona, akinek pozitív lett a tesztje, az egész hadsereg karanténba került miatta.

2020.03.04. 13:06

Magyarokat is érintő olimpiai selejtező marad el

A nemzetközi szövetség (FIBA) a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, hogy elhalasztja a 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornáját, amelyre március 18. és 22. között került volna sor az indiai Bengaluruban. A versenyen a magyar női válogatott is indult volna.

2020.03.04. 13:06

Jogi tudnivalók

A TASZ jogi kisokost állított össze karantén esetére.

2020.03.04. 12:56

Virológus: rengeteg a bizonytalanság a koronavírus körül

Minden eddigi vírusnál gyorsabban terjed az új koronavírus, ami Magyarországon is előbb-utóbb megjelenik - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára, aki szerint nem lehet párhuzamot vonni az influenza és a mostani fertőzés között.

2020.03.04. 11:52

Sokfelé megfordulhattak Budapesten a koronavírusos külföldi diákok

Az észak-olaszországi Milánóban tanuló 21 éves amerikai és egy ugyanennyi idős ecuadori egyetemista február 24-én Milánóból Bécsbe, majd onnan Budapesten és Brnón át Prágába utazott.

2020.03.04. 11:32

Orbán Viktor: csak semmi lazaság

Rendkívüli visegrádi kormányfői csúcstalálkozót tartottak Prágában, a téma a koronavírus-járvány mellett a migráció és az uniós költségvetés volt.

2020.03.04. 10:22

A dél-koreai esetek többsége tömeges fertőzésre vezethető vissza

A dél-koreai koronavírusos megbetegedések 66 százaléka tömeges fertőzésekre vezethető vissza, amelyek középpontjában továbbra is a tegui Sincshondzsi keresztény egyház áll.

Az ázsiai országban 5329-en betegedtek meg a Covid-19-vírus miatt az első eset megjelenése, január 20. óta, 65,6 százalékuk tömeges fertőzés eredményeként - közölte a dél-koreai betegségmegelőző központ (KCDC) szerdán. A halottak száma legalább 32.

Dél-Korea negyedik legnagyobb városából, a 2,5 millió lakosú Teguból 4006 esetet jelentettek, ebből 2583 a Sincshondzsi keresztény egyházhoz köthető. Az egyház több mint 200 ezer tagjának tesztelése lassan befejeződik. Az ázsiai országban naponta akár 10 ezer embert is tesztelhetnek. Az új esetek száma fokozatosan csökken szombat óta, amikor 909 új fertőzöttet diagnosztizáltak - tudatta a KCDC. A vírus elszórtan Szöulban, Buszanban, Aszanban, Szuvonban és Csonanban is megjelent. Sok esetben nem tudni, hogy a betegek miként fertőződtek meg.

2020.03.04. 09:20

A világ második legnépesebb országában is terjed koronavírus

Ez pedig nem más, mint India. Olasz állampolgárok a legújabb diagnosztizáltak.

2020.03.04. 09:03

Lengyelország szomorú bejelentést tett a koronavírusról

Megjelent a kór az országban, a kormány állt elő az információval. Németországból jöhetett.

2020.03.04. 07:47

Koronavírus: bejelentést tettek Ferenc pápa egészségi állapotáról

A Szentszék tisztázta, mi okozza a katolikus egyházfő gyengélkedését.

2020.03.04. 07:30

Koronavírus: rossz hírt kapott Cristiano Ronaldo

Elmarad a Juventus-AC Milan olasz kupelődöntő visszavágója, az ok a koronavírus terjedése.

2020.03.04. 07:19

Koronavírus: íme az első jelek a hazai autópiacon

Februárban jelentősen, a naptárhatást is figyelembe véve mintegy 5 százalékkal kevesebb személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon mind az új, mind az importált használt autók szegmensében 2019 februárjához képest. A jelenség első jele lehet a koronavíruspánik autópiaci begyűrűzésének.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×