eur:
395.61
usd:
366.75
bux:
65585.35
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én. A nemzetközi repülőtereken az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Sokfelé megfordulhattak Budapesten a koronavírusos külföldi diákok

Az észak-olaszországi Milánóban tanuló 21 éves amerikai és egy ugyanennyi idős ecuadori egyetemista február 24-én Milánóból Bécsbe, majd onnan Budapesten és Brnón át Prágába utazott.

A lányok két napig tartózkodtak Magyarországon, még senkit nem különítettek el. A Blikk úgy tudja, hogy a diákok távolsági busszal érkeztek az osztrák fővárosból Budapestre, ahol airbnb-ben laktak. A busztársaság illetékese a bulvárlapnak megerősítette, hogy velük utazott a két diáklány.

Mint mondták, a cég már kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal, hogy az esetet gyorsan és részletesen tisztázza.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a keddi sajtótájékoztatón a kontaktok felkutatásának fontosságát hangsúlyozta, vagyis azt, hogy meg kell találni azokat a személyeket, akikkel érintkezett a beteg. A vele érintkező személyekkel kapcsolatos tevékenységek attól függnek, hogy a diák mikor betegedett meg, mutatta-e a betegség tüneteit. Ha tünetmentes volt, nem valószínű, hogy az ő környezetében beteget találunk - mondta a szakember.

Ettől függetlenül a teljes útvonalat végig kell követni, és ha szükséges, fertőtleníteni kell azt - hangsúlyozta Müller Cecília, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy érzékeny vírusról van szó, az emberi testen kívül nehezen él meg, ezért attól nem kell félni, hogy ha valaki mellett elsétáltak a diákok, az megfertőződött.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×