eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Egészségügyi maszkját igazítja meg egy járókelő Milánóban 2020. február 24-én. Az osztrák hatóságok az előző nap felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon, miután a Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi  járatok egyikén az új koronavírus fertőzés tüneteit állapították meg két utasnál. Olaszországban 160-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó vírussal fertőzöttek száma, és hatan veszítették életüket. A halálos áldozatok mindannyian idős, más betegségben is szenvedő emberek voltak.
Nyitókép: MTI/AP/Claudio Furlan

Koronavírus - Bezárják az összes olasz iskolát

Azonnali hatállyal leállítják a tanítást egész Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. Az intézmények március 15-ig zárva lesznek.

Lucia Azzolina oktatásügyi miniszter arra kérte az olaszokat, várják meg a hivatalos bejelentést, a sajtó viszont úgy tudja,

a kormány rendelkezése csütörtöktől minden oktatási intézményre érvényes a bölcsödéktől az egyetemekig.

A pedagógus szakszervezetek szerint a kormánynak sikerült ismét teljes káoszt teremtenie. Roberto Fontana egészségügyi miniszter "komolynak" nevezte a kornavírus-fertőzés terjedése miatti helyzetet.

Attilio Fontana a betegségtől leginkább érintett Lombardia kormányzója újabb vesztegzártérség felállítását sürgette Bergamo területén.

Olaszországban az élet minden területét érinti a koronvírus miatti szigor, Mint arról az Infostart is beszámolt, kedden már 79 halálos áldozata volt Itáliában a járványnak, a megerősített, pozitív esetek száma elérte a 2263-at, 88 százalékukat Lombardia, Emilia Romagna és Veneto tartományban regisztrálták. A gyógyultak száma 160-ra nőtt. A fertőzöttek közül ezren otthoni karanténban vannak.

A járvány miatt elmarad a Juventus-AC Milan olasz kupelődöntő szerdára tervezett visszavágója és nem tartják meg csütörtökön a Napoli-Internazionale összecsapás visszavágóját sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×