eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Svájci katona az 50. Világgazdasági Fórum helyszínéül szolgáló kongresszusi központnál a svájci Davosban 2020. január 19-én. Az idén január 21. és 24. között tartandó négynapos tanácskozáson a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket vitatják meg, illetve határozzák meg a jövőre vonatkozó legfontosabb feladatokat.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

Harcképtelenné tette a svájci hadsereget a koronavírus

Milánóban járt az a katona, akinek pozitív lett a tesztje, az egész hadsereg karanténba került miatta.

Svájcban kötelező a katonai szolgálat, és a katonák nagy része behívott civilekből áll. A besorozós rendszernek köszönhetően az egyszer már kiképzett tagoknak évente részt kell venniük egy pár napos tréningen - tudósít az Euronews.

A koronavírussal megfertőződött katona hétfőn kezdte el ezt a tréninget, és a kötelező orvosi vizsgálaton elmondta, hogy nemrég Milánóban járt. Ekkor elvégezték rajta a koronavírustesztet, amely pozitív lett. A férfi állapota stabil, ennek ellenére őt, és a szobában tartózkodó másik három személyt karantén alá vonták, ahogyan a vele a nap folyamán kapcsolatba kerülő többi katonát is.

A velük kapcsolatba nem lépő tagjai a hadseregnek szabadon mozoghatnak a bázison, annak területét azonban nem hagyhatják el.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×