eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én. A nemzetközi repülőtereken az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Már tudni, hol tanult az egyik, koronavírussal diagnosztizált diák

A Semmelweis Egyetem közleményt adott ki, a hallgatói önkormányzat a Facebookon osztott meg további részleteket. Megszólalt az országos tisztifőorvos is.

Az ő külföldi diákjuk ugyanis az egyik, szerdán koronavírussal diagnosztizált külföldi fiatal. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a Facebook-oldalán. A két diák jól van, a tüneteik enyhék, nem lázasak. A további részletekről itt írtunk.

A Semmelweis Egyetemen gyógyszerészetet tanul az iráni fiatal. Közleményük szerint az egyetem rektora intézkedett arról, hogy

a 16 fős, negyedéves, angol nyelvű gyógyszerész évfolyam esetében a szükséges időtartamig az egyetem a hallgatóknak, otthonukban internetem elérhető módon biztosítja a megfelelő oktatási anyagokat.

Ezen idő alatt az érintett hallgatók nem vehetnek részt előadáson és gyakorlaton. Az egyetem további óvintézkedéseket is tesz, ebből kiemelték, hogy a rektor a most szombatra tervezett nemzetközi hallgatói fesztivált későbbi időpontra halasztotta.

Az intézmény hallgatói önkormányzatának Facebook-oldalán is megjelent egy bejegyzés, amelyben az áll, hogy a gyógyszerész hallgató nem tartotta be az "egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást, pedig fertőzött országból érkezett. A hallgató egy hétig járt gyakorlatokra, egy 16 fős angol évfolyamra".

Csütörtökre a rektor további tájékoztatást ígért az ügyben.

Szerda este közleményt adott ki Müller Cecília országos tisztifőorvos, amelyben közölte: a diákok nagy valószínűséggel Iránban fertőződtek meg. Kikérdezésük folyamatban van.

A gyűjtött adatok alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai irányításával a járványügyi hatóság népegészségügyi szakemberei "feltérképezik a szoros kontaktusban lévő" embereket - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kontaktuskutatást mind a hallgatók lakókörnyezetében, mind az általuk látogatott felsőoktatási intézményekben elvégzik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×