INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

semmelweis egyetem

koronavírus

egészségügy

fertőzés

oktatás

Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én. A nemzetközi repülőtereken az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét.

Már tudni, hol tanult az egyik, koronavírussal diagnosztizált diák

Infostart

A Semmelweis Egyetem közleményt adott ki, a hallgatói önkormányzat a Facebookon osztott meg további részleteket. Megszólalt az országos tisztifőorvos is.

Az ő külföldi diákjuk ugyanis az egyik, szerdán koronavírussal diagnosztizált külföldi fiatal. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a Facebook-oldalán. A két diák jól van, a tüneteik enyhék, nem lázasak. A további részletekről itt írtunk.

A Semmelweis Egyetemen gyógyszerészetet tanul az iráni fiatal. Közleményük szerint az egyetem rektora intézkedett arról, hogy

a 16 fős, negyedéves, angol nyelvű gyógyszerész évfolyam esetében a szükséges időtartamig az egyetem a hallgatóknak, otthonukban internetem elérhető módon biztosítja a megfelelő oktatási anyagokat.

Ezen idő alatt az érintett hallgatók nem vehetnek részt előadáson és gyakorlaton. Az egyetem további óvintézkedéseket is tesz, ebből kiemelték, hogy a rektor a most szombatra tervezett nemzetközi hallgatói fesztivált későbbi időpontra halasztotta.

Az intézmény hallgatói önkormányzatának Facebook-oldalán is megjelent egy bejegyzés, amelyben az áll, hogy a gyógyszerész hallgató nem tartotta be az "egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást, pedig fertőzött országból érkezett. A hallgató egy hétig járt gyakorlatokra, egy 16 fős angol évfolyamra".

Csütörtökre a rektor további tájékoztatást ígért az ügyben.

Szerda este közleményt adott ki Müller Cecília országos tisztifőorvos, amelyben közölte: a diákok nagy valószínűséggel Iránban fertőződtek meg. Kikérdezésük folyamatban van.

A gyűjtött adatok alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai irányításával a járványügyi hatóság népegészségügyi szakemberei "feltérképezik a szoros kontaktusban lévő" embereket - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kontaktuskutatást mind a hallgatók lakókörnyezetében, mind az általuk látogatott felsőoktatási intézményekben elvégzik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018