eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc
Zivatar Budapesten, a Fővám téren 2017. augusztus 6-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Zivatarok, jégeső - másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Hét megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében közepes bekövetkezési kockázat mellett kialakulhat heves zivatar károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében - olvasható a met.hu-n.

Az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett az egész országban felhőszakadásra figyelmeztetnek.

Az előrejelzés szerint délelőttig északkeleten várhatóak szórványosan zivatarok, néhol felhőszakadás, illetve szélerősödés kíséretében. Egy-egy helyen jégeső (2 cm körüli vagy afeletti átmérővel) sem zárható ki.

Várhatóan a délutáni, kora esti óráktól egy délnyugatról északkeleti irányba helyeződő zivataros rendszer átvonulására van esély az országban. Zivatarok környezetében viharos, 60-80 km/órás, néhol erősebb szél, néhol felhőszakadás és jégeső kialakulhat. A rendszeren belül legnagyobb számban a Dunántúlon valószínűek zivatarok és intenzív vagy heves zivatar kialakulására a Dunántúlon annak is főként a nyugati, délnyugati felében van nagyobb esély.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Megindult az Ukrajna második legnagyobb városa elleni támadás, döntő fordulat jöhet – Háborús híreink szombaton

Megindult az Ukrajna második legnagyobb városa elleni támadás, döntő fordulat jöhet – Háborús híreink szombaton

Pénteken arról érkeztek jelentések, hogy az orosz erők átlépték a határt Harkiv megyénél, és Ukrajna második legnépesebb városa, Harkiv felé tartanak. Ukrajna régóta számít egy ilyen támadásra, az utóbbi időben Oroszország egyre hevesebben ágyúzta a várost. Mindeközben az éjszaka folyamán az oroszok több ukrán drónt és rakétát is leszedtek, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Pavljuk tábornok szerint az Oroszország elleni háború a következő két hónapban döntő fordulatot vehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×