eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
London, 2018. május 9.Az intézmény munkatársai Harry brit királyi herceg és menyasszonya, Meghan Markle amerikai színésznő viaszszobra mellett a leleplezési ünnepségen Madame Tussauds londoni panoptikumában 2018. május 9-én. A hercegi esküvőt május 19-én rendezik Windsorban. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: ANDY RAIN

Kellemetlen részletek a hercegi esküvőről

Álomesküvőből kínos királyi drámába váltott át az amerikai Meghan Markle és Harry angol herceg hétvégére tervezett szertartása. Meghan apját bírálatok érték, amiért fényképeztette magát az esküvőre készülve, majd arra utalt: a médiahajsza miatt szívműtétre szorul, és nem utazik Londonba.

Minden jól ment, és a britek arra számítottak: egy újabb történelmi esemény tanúi lehetnek, több száz millió külföldi tévénézővel együtt. A tervek szerint szombaton tartják Meghan Markle amerikai színésznő és Harry herceg, a trónörökös, Károly herceg kisebbik fiának esküvőjét.

Néhány nappal a boldognak ígérkező esemény előtt azonban kellemetlen hírek zavarták meg Meghan és Harry örömét: egyrészt a menyasszony családjával kapcsolatos fejlemények, másrészt a Harryvel kapcsolatos bírálatok.

Míg a BBC kétségbeesetten próbálja kiemelni a pozitív híreket, például, hogy Meghan személyében először lesz afroamerikai ősökkel is bíró tagja a királyi családnak, és ez milyen inspirációt ad a brit etnikai kisebbségeknek, erősödnek a hangok, amelyek korántsem kedvesen írják le a menyasszonyt és családját.

Az áskálódások célpontja a 73 éves, Mexikóban élő apa, Thomas lett, amiért beleegyezett abba, hogy paparazzik fényképsorozatot készítsenek róla, amint az esküvőre készül.

Elmondása szerint a fotósok az őrületbe kergették, még a szomszédos házat is kivették, ami miatt behúzott függönyök mögött kell élnie. Ezek után ment bele a fotók készítésébe, amit egyes brit lapok a királyi család számára kínos lépésként írtak le. A világot behálózó celebkultúra ellenére erkölcsileg megkérdőjelezték a lépést, mert anyagilag profitálhat a fotókból. Az idősebb Markle ezek után arról is beszélt, hogy

a média nyomása miatt „szívrohamot kapott”, de távozott a kórházból, szerdán pedig az a hír érkezett, hogy szívműtétje lesz.

Mindezzel gyakorlatilag lehetetlenné vált, hogy ő vezesse az oltárhoz lányát, aki pedig ezt szerette volna.

„Nem szeretném kihagyni a történelmi lehetőséget, az oltár elé szeretném vinni Meghant” – mondta ugyanakkor korábban, de egy másik megjegyzésben visszalépett az esküvőtől, mert úgymond nem akarja még inkább zavarba hozni a királyi családot és a lányát.

Közben kijut a brit lapok kommentoldalain Meghannak is, akit egyfelől pénz- és hataloméhesnek titulálnak, másfelől azt írják: éveken át rá sem nézett a családjára, és az angol királyi família nem ilyen rokonságot érdemel.

Még Harry is kapott, amiért eddig egyszer sem találkozott leendő apósával.

Szombaton így a hagyományt felrúgva Meghan elvált szülei közül édesanyja, Doria Ragland vezetheti őt az oltár elé. A Telegraph című lap azt is megjegyzi: Meghan távolabbi rokonai megérkeztek Londonba, de nincs meghívójuk az eseményre.

A pompás királyi esküvő helyett így előfordulhat, hogy a britek a civakodó munkásosztálybeli családokról szóló Eastenders szappanoperát idéző kínos epizódként emlékeznek majd a ceremóniára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×