INFORÁDIÓ
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta

nagy-britannia

2021.10.28. 16:04

Egyik kezével osztogat, másik kezével elvesz a brit kormány

Osztogatónak és nem konzervatív szelleműnek írják le a brit tory kormányzat pandémia utáni első költségvetését. Megemelték például a minimálbért, csökkentették egyes szociális támogatások elvonását, viszont sok középosztálybeli család adóterhe jócskán megugrik.
2021.10.26. 21:40

Koronavírusos B-tervet követelnek a brit szakértők

Miközben Nagy-Britanniában emelkedik a Covid-fertőzések száma, tudományos szakértők korlátozásokat akarnak, a Pénzügyminisztérium kiszámolta, mibe kerülne az úgynevezett „B-terv”. Egész pontosan annyiba, mint a rendőrség teljes tavalyi költségvetése.
2021.10.22. 07:02

Kórházban volt II. Erzsébet

Kórházban töltött egy éjszakát a brit uralkodó. A Buckingham-palota csütörtök éjszakai tájékoztatása szerint a 95 esztendős II. Erzsébet királynő szerda délután kereste fel a kórházat bizonyos előzetes jellegű vizsgálatok elvégzése céljából, de csütörtök délben visszatért rezidenciájára, a London nyugati határában fekvő Windsorba.
2021.10.15. 15:10

Nő a feszültség a brit orvosok és a kormány között

Állami pénzzel akarják rávenni az angliai orvosokat, hogy több beteget fogadjanak személyesen. A pandémia alatt felgyorsult trend nyomán egyre több távkonzultációt tartottak a magukat túlterheltnek mondó háziorvosok.
2021.10.13. 19:56

Sürgős válaszokat követelnek a brit járványkezelés kudarcairól

Azt követően, hogy egy brit parlamenti jelentés súlyosan elmarasztalta a kormányt a pandémiát kísérő intézkedései miatt, a meghalt betegek rokonai bocsánatkérést követelnek. Emellett azt akarják, hogy gyorsítsák fel a Boris Johnson miniszterelnök által jövő tavaszra ígért nyilvános vizsgálatot.
2021.10.06. 15:56

A brexit egy kint élő magyar szemével: lábon lőtték önmagukat

Sofőrhiány, benzinpánik, élelmiszer-felvásárlási roham, betakarítatlan mezőgazdasági termények – az InfoRádiónak egy Londonban élő magyar mesélt arról, hogyan szembesül a szigetország ezekben a napokban a brexit előre megjósolt, de az angol szavazók által figyelmen kívül hagyott következményeivel.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018