INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

nagy-britannia

2022.05.19. 20:00

Magyarics Tamás: a whiskyre nem lehet alapozni egy országot

A külpolitikai szakértő szerint nemcsak az Egyesült Királyság és az EU, de maguk a skótok is rosszul járnának azzal, ha sikeres lenne legújabb függetlenségi népszavazási kezdeményezésük. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem tanára a többi között az úgynevezett északír protokoll esetleges módosításáról is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
2022.05.19. 16:30

Újabb háború robbanhat ki, ezúttal Európa nyugati felén

A brit kormány benyújtja azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi majd, hogy felfüggessze az EU-val kötött brexitegyezmény egyik fontos elemét – de nem ezen a héten. Az unió azonban szankciókkal fenyeget, ha ez megtörténik.
2022.05.12. 07:24

London széttépheti a brexitegyezmény egy részét

Ismét veszélybe került a brexitszerződés fájó pontja, az északír záradék. A brit külügyminiszter kereskedelmi háborúval fenyegeti Brüsszelt, a volt kormányfő szerint az ország lejárathatja magát.
2022.05.11. 21:16

Nigel Farage, a brexit arca a partvonalról befolyásolta a brit elitet

Nagy-Britanniában a halszálkás öltönyös, láncdohányos Nigel Farage volt a britek uniós kilépésének egyik motorja. Olyan befolyása volt, hogy a kormányzó konzervatívok magukévá tették politikája egy részét – csakhogy ne ássa alá a hatalmukat.
2022.05.05. 21:13

A nyári kerti partikat is kihagyja II. Erzsébet

Nem megy el az idei kerti rendezvényekre a brit királynő - közölte a Buckingham Palota. A rövid tájékoztató szerint az eseményeket megtartják, de II. Erzsébetet családtagjai képviselik majd.
2022.04.22. 16:52

Visszatér a brit nagykövet Kijevbe

A brit védelmi minisztérium közben hírszerzési értesülései alapján azt közölte, az orosz kormány az ukrajnai háborúban működésképtelenné vált hadfelszerelés oroszországi javíttatásával próbálja pótolni az elszenvedett veszteségeket.
2022.04.20. 20:35

Boris Johnson sokadszorra mea culpázik, de tovább szorul a hurok

Ismét össztűz alá került a brit miniszterelnök a „partigate”-botrány miatt. A húsvéti szünet után visszatérő parlamenti képviselők – köztük saját pártja egyik tekintélyes tagja – újra a lemondását követelték. Ő pedig újra bocsánatot kért.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018