INFORÁDIÓ 
2019. április 21. vasárnap
Konrád

nagy-britannia

2019.04.21. 14:00

Kiderült, honnan jöttek a Stonehenge építői

A Földközi-tenger medencéjéből, a mai Görögország és Törökország vidékéről 6 ezer éve érkeztek meg a Stonehenge építőinek ősei Nagy-Britanniába - ezt állapította meg egy DNS-vizsgálatokkal alátámasztott tanulmány.
2019.04.15. 17:55

Magyarics Tamás: nem kizárt az újabb brexit-népszavazás

A brit európai parlamenti választást – a jelenlegi erőviszonyok alapján – az uniópártiak nyernék meg - mondta Magyarics Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában. A külpolitikai szakértő úgy látja, hogy a brexit folyamatának teljes átalakulását csak egy nagyarányú munkáspárti győzelem hozhatná el, a brit kilépés jelenleg október 31-ére kiírt végső dátuma pedig tovább tolódhat.
2019.04.15. 08:36

Komoly figyelmeztetést kapott Theresa May

„Beragad a brexit” – erre figyelmeztették May brit miniszterelnököt, amiért nem nyitottabb az ellenzéki Munkáspárt terve iránt, miközben saját pártja egy része vehemensen követeli a távozását.
2019.04.09. 06:49

A királynő is jóváhagyta: nem lehet alku nélküli brexit

Nagy-Britanniában királynői jóváhagyással törvénybe iktatták, hogy az ország nem léphet ki az unióból az EU-val kötött megállapodás nélkül. Mindez arra kényszeríti May kormányfőt, hogy a kilépés elhalasztását kérje a tagállamoktól, amelyek viszont arra kényszeríthetik, hogy európai választásokat írjon ki.
2019.04.08. 18:35

Így fogadnak a britek a brexit esélyeire

Híre terjedt, hogy a bizonytalanság és a közelgő időpontok miatt már nem lehet fogadni Nagy-Britanniában interneten és a fogadóirodákban a brexit időpontjára vagy a kilépés módjára, ám nincs olyan körülmény, amely meggátolná a briteket abban, hogy megtegyék a tétjeiket.
2019.04.08. 10:53

Brexit: újabb gyomros a Nagy-Britanniában élő magyaroknak

Megnehezítheti a brexit a Nagy-Britanniában lakást bérlő uniós polgárok életét. A brit főbérlők szövetsége szerint, bár a kormány velük akarja ellenőriztetni, kinek van joga bérelni, az irányelvek ködösek. Így előfordulhat, hogy inkább nem adnak ki lakást európaiaknak, így magyaroknak sem.
2019.04.03. 14:57

A brexit aggasztja a legjobban az angliai magyarokat

A Nagy-Britanniában élő magyarokat a brexit foglalkoztatja leginkább az európai parlamenti választáson is, csak utána következik a terrorizmus elleni küzdelem és a bevándorlás problémája - derül ki egy friss szigetországi felmérésből.
2019.04.02. 21:47

Theresa May rövid halasztást kér

Theresa May szerint a brit EU-tagság megszűnésének további halasztására van szükség annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a megállapodás nélküli kilépés az Európai Unióból.
2019.04.02. 17:04

Megkötnék Theresa May kezét

Törvényerejű határozatban kötelezné a londoni alsóház többpárti képviselőcsoportja a brit kormányfőt arra, hogy kezdeményezze az Európai Uniónál a brit EU-tagság megszűnésének hosszabb ideig tartó halasztását.
2019.04.01. 12:59

Brexit: Brüsszelben a legrosszabbra készülnek

Néhány nappal azután, hogy Nagy-Britannia nem tudta tartani az uniós kilépési határidőt, nagy a nyomás Theresa May kormányfőn, hogy a brexit puha változatáért kampányoljon. Közben Brüsszel készül az alku nélküli, kemény brexitre.
2019.03.29. 12:41

Történelmi döntés előtt a brit parlament

A rendőrség esetleges rendbontásokra, Theresa May miniszterelnök pedig újabb megaláztatásra készül – így vezették fel brit kommentátorok a „brexitnapot” – mivel eredetileg szombatra virradóra távozott volna Nagy-Britannia az Európai Unióból. A kilépés azonban csúszik, és ez megosztja a briteket.
2019.03.27. 18:33

Nyolc brexit-forgatókönyvről szavazhatnak

A brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnésének lehetővé tételétől az újabb népszavazáson át a brexit törléséig terjed azoknak az alternatív forgatókönyveknek a sora, amelyekről a londoni alsóház elnökének döntése alapján a ház vitázhat és szavazhat szerdán.
2019.03.27. 13:53

Mégis részt vehetnének a britek az EP-választásokon?

Az uniópárti britek megérdemlik, hogy részt vegyenek a május végén esedékes európai parlamenti választásokon - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének a múlt heti uniós csúcstalálkozó eredményeiről tartott vitáján szerdán.
2019.03.25. 18:50

May bajban, továbbra sincs meg a többség brexitügyben

Theresa May brit miniszterelnök szerint "a dolgok jelenlegi állása alapján" továbbra sincs meg a többség a londoni alsóházban a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő, eddig kétszer is elutasított megállapodás elfogadásához.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018