INFORÁDIÓ
2021. március 9. kedd
Fanni, Franciska

google

tanulás

oktatás

online oktatás

koronavírus

digitális

pedagógus

diák

Félszáz újabb, az online oktatást segítő fejlesztést vezet be a Google

Félszáz újabb, az online oktatást segítő fejlesztést vezet be a Google

Infostart

Tekintettel, hogy a járvány időszakában minden eddiginél többen fordultak a technológiákhoz, hogy segítséget kapjanak a tanuláshoz.

A Google for Education célja, hogy a Google szolgáltatásainak legjavát tegye elérhetővé a kifejezetten az oktatást segítő alkalmazásokban. A pandémia alatt megnövekedett igény felgyorsította azt a törekvést, hogy a vállalat még több segítséget adjon a rendelkezésére álló technológia révén. A cég tanulási és oktatási csapata azon dolgozik, hogy a kíváncsiságot ösztönözve, a Google termékeivel segítse az embereket a tudás megszerzésében – olvasható a cég közleményében.

A múlt évben az oktatói közösség kreativitása és rugalmassága inspirálta a Google-t, ahogyan kitartóan, mindvégig diákjaikra öszpontosítottak. Ma a Google szeretné megosztani a közösség iránti elköteleződésének kifejezéseként oktatási termékeinek 50+ új funkcióját, amely még hatékonyabban támogathatja a tanulást.

Hatékonyabb koordináció a vezetőknek

Mint írják, a Google szeretné megteremteni a lehetőséget minden oktatási vezető számára, hogy innovatívabbá tehesse iskoláját, egyetemét, és biztosítani akarja őket arról, hogy biztonságos és igényeikhez igazodó termékeket alkalmaznak.

  • A G Suite for Education következő verziója, a Google Workspace for Education a korábbinál több választási és ellenőrzési lehetőséget kínál.
  • Új eszközök érkeznek a Google Tanterembe, beleértve a fejlett elemzéseket, amelyek segítenek az adminisztrátoroknak jobban megérteni a felhasználási szokásokat, valamint támogatják az órarend szinkronizálását, hogy ezzel is időt takarítsanak meg számukra.
  • A Google Meet új funkciói nagyobb láthatóságot és ellenőrzési lehetőséget biztosítanak az oktatók számára, többek között arra vonatkozóan, hogy szabályozhassák, kik csatlakozhatnak iskolájuk videohívásaihoz.
  • Azoknak az iskoláknak, amelyek meg akarják érteni a tanulói igényeket és támogatják a digitális és a személyes tanulást is, a Google Cloud Student Success Services számos lehetőséget kínál.

Oktatók támogatása

A Google elkötelezett olyan technológia kiépítése mellett, amely minden oktató munkáját segíti. Egyszerű és támogató eszközök révén a tanárok arra összpontosíthatnak, amiben a legjobbak, segíthetnek a diákoknak képességeik kiteljesítésében – teszik hozzá.

  • A Google Tanterem ebben az évben érkező kiegészítői lehetővé teszik a tanároknak, hogy kedvenc külső eszközeiket közvetlenül integrálják a Google Tanterembe. Emellett egyszerűbben követhetik majd tanulóik munkáját, hogy jobban megértsék, a hallgatók hogyan kapcsolódnak be az órákba, és láthassák, hogy ki marad le.
  • A tanárok a Google Meet új funkciójával jobban tudják ellenőrizni virtuális tantermeiket, lehetőséget kapnak többek között az online órák minden résztvevő számára történő egyidejű befejezésére, illetve a résztvevők gyors, egyidejű elnémítására.
  • Képernyőrögzítő eszköz kerül közvetlenül a Chrome OS-be, így a tanárok és a diákok valós időben rögzíthetik az oktatást az osztályteremben és otthon.

Eszköz minden tanulónak

Az integráció és az akadálymentesség középpontba kerül, mert a Google arra törekszik, hogy minden tanuló számára biztosítsa a sikerhez szükséges eszközöket, elérjék azokat, bárhol is vannak.

  • Az év folyamán új funkciók bevezetése teszi lehetővé majd a papíron készített feladatok képeinek feltöltését, ahogy a Classroom Android alkalmazás offline módban történő használatát is, hogy a diákok le tudják tölteni feladataikat és megoldani őket, anélkül, hogy egy állandó online kapcsolatra volna szükségük.
  • A Google Meet hangulatjel-reakció funkcióval bővül idén, könnyű és nem zavaró módokat kínálva a hallgatók bevonására. A Google Meet emellett alacsony sávszélességgel is jobban fog működni, így a gyengébb interneteléréssel rendelkező diákok is tudják azt használni.

Végezetül megjegyzik, a bejelentett fejlesztések mellett a Google elkötelezi magát szakértők és felhasználók bevonása és visszajelzései alapján, a folyamatos fejlődés mellett. „A tegnap technológiai vívmánya, mára elvárássá válik.” A technológia fejlődésével lépést tartva a cég arra törekszik, hogy biztosítsa, az oktatási eszközökben ezek a vívmányok megjelenjenek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018