eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatót tart a Szent László kórházban kivizsgált, a kínai Vuhanból hazatért magyarok és az előző napon este beszállított kínai állampolgár állapotáról a Szent László Kórházban 2020. február 4-én. Szlávik János közölte: mindenki egészséges, akit az új koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Figyelemre méltó helyről jön információ a második hullámról

Közeledik, de nem lesz túl durva, a védőoltás pedig nem lesz kötelező. Szlávik János infektológus főorvos szavai.

A gyors reagálásnak és a tapasztalatoknak köszönhetően a koronavírus-járvány második hulláma az elsőnél is enyhébb lefolyású lehet - derül ki Szlávik János, a Dél-pesti Kórház infektológus főorvosa Magyar Nemzetnek elmondott szavaiból.

Nem tartja kizártnak, hogy a leendő vakcinából télen vagy kora tavasszal már tízezres nagyságrendben tudnak oltani itthon, előtte azonban súlyosan fertőzött országokon kísérleteznek (USA, Brazília, India).

"Mivel közel száz oltóanyagot tesztelnek, remélhetőleg lesz olyan köztük, amelyikkel teljesen kivédhető a vírus" - mondta még. Azonban százmillió oltás - amennyi kiirthatja a koronavírust - legyártása sok idő.

Kötelezővé biztosan nem válik majd a védőoltás, de akiket beolthatnak:

  • idős, krónikus betegek
  • immunhiányos emberek
  • egészségügyi, szociális szférában dolgozók.

Szerinte a kínai példa alapján kijelenthető, hogy ha egy ország alacsonyan tartja a fertőzöttségi szintjét, akkor csak a külföldi behurcolás okozhat komolyabb gondot, de ezt járványügyi intézkedéssel később is meg lehet akadályozni.

A főorvos elmondta, jelenleg már csak 44 koronavírusos beteget ápolnak a Szent László Kórházban, közülük tízen vannak lélegeztetőgépen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×