eur:
395.92
usd:
365.07
bux:
65545.08
2024. március 19. kedd Bánk, József
Versenylovak a 100. Magyar Derbyn Budapesten, a Kincsem Parkban 2022. július 3-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Presidenté a 100. Galopp Magyar Derby

Nagy hajrával előzött meg mindenkit, 15 millió forintot nyert ezzel.

A President nevű ló nyerte vasárnap a Kincsem Parkban rendezett 100. Galopp Magyar Derbyt.

A hároméves lovak számára kiírt 2400 méteres versenyen a maximális 16 telivér állt rajthoz. A futam elején az egyik favorit, Régi Csibész haladt az élen, a célegyenesbe fordulva Spartan Devil és Maxim követte. Az utolsó száz méteren öt ló szinte fej fej mellett haladt, közülük az a President győzött egy lóhosszal, amely az utolsó kanyar előtt még a mezőny legvégén lovagolt.

A bolgár születésű, de mintegy 15 éve Magyarországon lovagló Sztanyiszlav Georgijev és President párosa mögött szinte egyszerre haladt át a célvonalon az Alagi-díj győztese, Maxim, illetve Spartan Devil a második és harmadik helyen.

A lónak járó koszorút Novák Katalin köztársasági elnök adta át, majd az államfő a pódiumon is részt vett a győzteseknek járó herendi porcelánvázák átadásában, ahogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is. A futam összdíjazása 30 millió forint volt, a győztesnek 15 millió járt.

A háromnapos versenyhétvége programját mazsorett- és divatbemutató, valamint kalapverseny is színesítette, a 100. Galopp Derby előtt pedig Tóth Gabi énekesnő adott rövid koncertet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×