eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Scott Morrison ausztrál miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Sydneyben 2021. március 5-én. Előző nap Olaszország az Európai Bizottság támogatásával nem adott engedélyt az AstraZeneca svéd-brit gyógyszeripari vállalatnak, hogy 250 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot a cég a római telephelyéről Ausztráliába exportáljon. Az olasz kormány arra hivatkozott, hogy a gyógyszercég nem teljesítette az uniós szerződésekben rögzített, az Európai Unió országaiba irányuló szállítási kötelezettségeit.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Kész hazazavarni az ausztrál kormányfő Novak Djokovicsot az Australian Openről

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bizonyítékokat vár a világelsőtől, aki különengedéllyel elindulhat a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Miként az Infostart is megírta, a Grand Slam-torna kilencszeres bajnoka kedden közölte, hogy elutazik Melbourne-be, mivel a szervezők különengedélyt adtak neki. Craig Tiley tornaigazgató szerint a címvédő akut egészségi problémája indokolta a döntést.

"Várjuk a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják az igényét. Ha ez nem következik be,

nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre"

– jelentette ki a kormányfő.

A különengedély híre élénk tiltakozást váltott ki Ausztráliában, ahol a 16 év feletti lakosság 90 százaléka már két vakcinát kapott a koronavírus ellen.

Jaala Pulford, Victoria állam sportminisztere szerint a keddi bejelentés sokak számára csalódás volt, és szigorú egészségügyi vizsgálatok várnak a 34 éves címvédőre.

A feszültséget az okozza, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, be legyen oltva a koronavírus ellen, Djokovics azonban magánélete védelmére hivatkozva továbbra sem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Korábban olyan találgatások is napvilágot láttak, hogy mivel a 20-szoros GS-győztes belgrádi játékos nem hajlandó beoltatni magát, inkább visszalép a melbourne-i viadaltól.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×