eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
MADRID, SPAIN - DECEMBER 03: Novak Djokovic and Filip Krajinovic of Serbia in action against Nikola Mektic and Mate Pavic of Croatia during 2021 Davis Cup Tennis Tournament semi-final doubles match at Madrid Arena on December 03, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images

Taróczy Balázs nonszensznek tartja Novak Djokovic ügyét

Egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik Novak Djokovic, az ausztrál nyílt teniszbajnokság kilencszeres győztese, akitől a hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt. Előzőleg az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz annak ellenére, hogy minden résztvevőtől megkövetelték, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen. Taróczy Balázs korábbi Grand Slam-győztes teniszezővel beszélgettünk.

Taróczy Balázs szerint konkrétan soha nem fog kiderülni, hogy mi volt az, amit a versenyrendezők mondhattak Novak Djokovicnak, és aminek hatására a szerb teniszező Ausztráliába utazott, vállalva a huszonvalahány órás repülőutat, hogy aztán néhány nap várakozás után kiutasítsák. Djokovicot valószínűleg megvezették, de ezt valószínűleg sosem fogjuk megtudni – mondta.

Az egykori magyar Grand Slam-győztes teniszező megérzése szerint a szervezők részéről történhettek rossz lépések, miután nagyon akarták, hogy a szerb játékos játsszon. Elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a szervezők nem érzékelték a sportolóval folytatott tárgyalások kezdetén, hogy mennyire az ellen van a közvélemény, és vélhetően a többi sportoló is, hogy mást szabályt alkalmazzanak esetében, engedve pályára lépni csak azért, mert Novak Djokovicnak hívják. Lehet, hogy menet közben jöttek rá – miközben Djokovic nem akarta felfedni, hogy be van-e oltva, vagy sem, mondván, ez az ő magánügye –, hogy túl lett értékelve a gondolat, miszerint a szerb teniszező nélkülözhetetlen egy ausztrál bajnokságon – tette hozzá Taróczy Balázs.

Az egykori teniszező jó kérdésnek nevezte, hogy miért kell egy sportolótól megkövetelni az oltást, és miért nem elegendő egy negatív PCR-teszt, ahogy példaként tokiói olimpián, hiszen a vakcina megléte ellenére is kialakulhat a betegség. Taróczy Balázs szerint talán arra gondolnak a szervezők, hogy ha valaki be van oltva, kevésbé tudja továbbterjeszteni a vírust, ha esetleg megbetegszik.

Egy biztos: olyat nem lehet csinálni, hogy egy versenyen a résztvevők egy részétől megkövetelnek valamit, ami másokra meg – kivételes indokkal – nem vonatkozik

– hangsúlyozta. „Ez olyan, hogy az egyik játékos szerválhat kettőt, ahogyan megszoktuk, míg valakinek azt mondjuk, neked csak egy szervád van. Ez nonszensz” – fogalmazott Taróczy Balázs.

Közben politikai botránnyá is kezdi kinőni magát az ügy: már megszólalt a szerb államfő, de az ausztrál miniszterelnök sem rejtette véka alá a véleményét. Taróczy Balázs szerint Novak Djokovic valószínűleg rosszul fog kijönni a történetből, valakiről pedig majd egyszer kiderül, hogy rossz döntést hozott, amiért felállítják majd a székéből. Ám magának a versenynek, az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak ettől még nem lesz rossz híre, és a következő két hétben szenzációs mérkőzéseket fog tartogatni, és nem fogják azt mondani, hogy „azért nyert X, Y, mert nem volt itt Djokovic”.

Taróczy Balázs példaként a 2020-as US Opent említette, amivel kapcsolatban senki nem arra emlékszik, hogy kevés volt az induló és nézők sem voltak, hanem arra, hogy Dominic Thiem megszerezte pályafutása legnagyobb tornagyőzelmét, és Grand Slam-győztes lett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×