eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A világelső szerb Novak Djokovic Fucsovics Márton ellen játszik a párizsi keménypályás férfi tenisztorna második fordulójában 2021. november 2-án. A mérkőzést Djokovic nyerte  6:2, 4:6, 6:3 arányban.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Fura megoldás zárta le Novak Djokovics melbourne-i indulási ügyét

Különengedéllyel elindulhat a világelső a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A Grand Slam-torna kilencszeres bajnoka közölte, hogy megpróbálja megvédeni címét Melbourne-ben.

"Nagyszerű napokat töltöttem a szeretteimmel, ma pedig elindulok Ausztráliába, mert különengedélyt kaptam. Hajrá, 2022!" - írta ki közösségi oldalára a 34 éves klasszis.

A bizonytalanságot az okozta, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, Djokovics azonban - magánélete védelmére hivatkozva - továbbra sem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Nemrég olyan találgatások láttak napvilágot, hogy mivel a 20-szoros GS-győztes belgrádi játékos nem hajlandó beoltatni magát, inkább visszalép a melbourne-i viadaltól. Ezt erősítette az is, hogy lemondta a szereplést a sydneyi ATP Kupán, amelyen a szerbek címvédőként indultak.

Craig Tiley tornaigazgató szerint alapos vizsgálatok előzték meg a különengedély kiadását.

"Két egymástól független szakértői csoport vett részt a döntés előkészítésében, amelyet akut egészségi probléma indokol. A különengedély megadásához szabályos és szigorú előírásokat kell teljesíteni, hogy az Australian Open mindenki számára biztonságos legyen" – jelentette ki Tiley, aki novemberben még úgy vélekedett, hogy szeretnék Djokovicsot újra vendégül látni, ám ahhoz meg kell kapnia a vakcinát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×