eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szatmári András a koreai Kim Jun Ho elleni asszó után a vívó-világbajnokság férfi kard versenyében a  legjobb 32 között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Szatmári András már biztos érmes a budapesti vívó-vb-n

A világbajnok kardozó bejutott az elődöntőbe az olimpiai kvalifikációs viadalon.

A 2017-es vb magyar aranyérmese a negyeddöntőben a Gémesi Csanádot búcsúztató Eli Dershwitzcel mérkőzött. A világranglista amerikai éllovasa, aki tavaly ezüstérmes volt, nem adta meg magát könnyen, az egyperces szünet még az ő 8-6-os vezetésénél kezdődött. Csakhogy a pihenőt követően Szatmári felpörgette magát, jó ritmusban indította támadásait, sorozatban hat tust adott. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt az asszó, mert az amerikai kardozó 12-8-as magyar vezetésnél már nem igazán hitt a fordításban.

Szatmári nagyszerű formában vívott, amit jól szemléltetett, hogy amikor megérezte, mit kell csinálnia, azt határozottan vitte végig, illetve látványos védés-visszavágásból is szerzett pontokat.

"Hazai közönség előtt szerettem volna érmet nyerni, ez már sikerült.

Nem volt teher a számomra, hogy közben a társaim kiestek, ez egyéni verseny, próbáltam kizárni, mi történik a többiekkel. Hat-nyolc után nehéz volt fejben és fizikálisan is összeszedni magam, de akkor azt mondtam magamnak, még mindent bele kell adni, utána úgyis pihenő jön" - mondta Szatmári, aki a kiírás szerint 19.20-kor vív a döntőért az iráni Mojtaba Abedinivel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×