eur:
389.78
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megalázta, beleszúrt, belelőtt - videóval

Az AS Roma úgy játszott az Olasz Kupa döntőjének első mérkőzésén, mint néhány hete ellene a Manchester United a BL-ben. A "Farkasok" minden idők gólokban leggazdagabb Olasz Kupa-döntőjében 6-2-re ütötték ki a bajnok Intert.

2005-ben és 2006-ban is e két csapat játszotta a Coppa Italia fináléját - mindkétszer az Inter nyert. Most is a kék-feketék számítottak a párharc esélyesének, de Roberto Mancini nem ok nélkül tartott az ellenféltől. Az AS Roma mérte csapatára a szezon egyetlen bajnoki vereségét.

A sárga-bordók szemernyi kétséget sem hagytak afelől, hogy nem a kupadöntőkre általában jellemző pepecseléssel akarják elütni az időt. Francesco Totti már az első percben bevette Francesco Toldo kapuját. Nem egészen négy perccel később Philippe Mexes lövésébe Daniele De Rossi "beleszúrt": 2-0!

A kék-feketék csak kapkodták a fejüket, nem tudták megakadályozni az újabb és újabb római támadásokat. Rodrigo Taddei lövése, majd Christian Panucci két remek beadása nem hozott gólt, ellenben a 15. percben a balhátvéd helyén előretörő Christian Chivu belőtt labdáját Simone Perrotta a hálóba rúgta.

Negyedóra alatt három gól nagy előny - de csak a leglelkesebb Roma-hívők mertek önfeledten ünnepelni. Alkalmasint eszükbe jutott: az augusztusi Szuperkupa-döntőben is 3-0-ra vezettek a "Farkasok", ám az Inter fordított, s 4-3-re nyert.

Ráadásul Hernán Crespo a 20. percben visszahozta az Inter reményeit: Perrotta rosszul hátrapasszolt labdáját elcsípve nehéz szögből is az üres kapuba lőtt. Ám a Romát szerda kora este nem lehetett megállítani.

Mancini is belőtte szokásos gólját, majd az 55. percben Panucci vette Toldo kapuját - 5-1! Egyedül Crespo tartotta a lelket a vendégekben, egy perccel az ötödik római gól után, Maicon beadása után, az argentin csatár Doni kapujába fejelte a labdát. Ez volt Crespo negyedik gólja a Roma ellen a mostani szezonban!

Ám az 5-2 sem vigasztalta volna csapatát, nem hogy a 6-2. Miután az interesek bánatukat a rómaiakon töltötték ki (Cordoba, Dacourt, Vieira és Materazzi is sárga lapot durvasága miatt), kaptak még egy gólt: Totti óriási lövését Toldo csak kiütni tudta, Panucci pedig közelről a hálóba lőtt.

A visszavágót május 17-én rendezik a San Siróban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×