eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyar film az Opuzen Film Fesztivál hivatalos programjában

A Balogh László bohócdoktor hivatásáról készült Dr. Lala című dokumentumfilm egyedüli magyar alkotásként került be a horvátországi opuzeni filmfesztivál hivatalos programjába, a 435 nevezett munkából a legjobb 24 közé.

Dr. Lalát egy harminc évvel ezelőtti műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően ismerhette meg az ország, azóta bohócdoktorként rendszeresen járja a kórházakat, hogy felvidítsa a sokszor gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekeket. A másfél éven keresztül készült dokumentumfilmben Dr. Lalát, alapítványa fenntartásáért folytatott küzdelmét és hivatásának történetét ismerheti meg a közönség - közölte a produkció az MTI-vel.

A film Halász Glória második egészestés munkája, a rendezőnek, a Váci Börtönszínház tagjairól készült Vasfüggöny című filmjét 2011-ben mutatták be. A Dr. Lala operatőre Várnai Péter, vágója Márton Dániel, zeneszerzője pedig David Javori.

Az augusztus 18. és 23. között Opuzen városában zajló seregszemlén egészestés, dokumentum-, rövidfilm és animációs kategóriákban oszt díjakat a nemzetközi zsűri, emellett kihirdetnek sajtó és közönségdíjas munkákat is, a Human Rights különdíjat pedig az emberi jogok és az esélyegyelőség témakörét legjobban bemutató film veheti majd át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×