eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Joe Biden demokrata párti amerikai elnök az elnökjelöltek első televíziós vitáján, amelyet Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnökkel tartanak a CNN amerikai tévécsatorna atlantai stúdiójában 2024. június 27-én. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/CNN Photos/Will Lanzoni

Joe Biden: majdnem elaludtam a vita közben, de ennek oka van

Az elnök rossz szereplését a jelölti vitán egészen másképp magyarázza ő maga, az elnöki szóvivő és a Fehér Ház tisztviselői.

Joe Biden amerikai elnök kedden elismerte, hogy a múlt csütörtöki elnökjelölti vitán nyújtott teljesítménye nem volt a legjobb, az elnök a június elejei két tengerentúli útja miatti időeltolódást, azaz a jetlaget okolta - írja a Reuters híradása nyomán a Telex.

Joe Biden teljesítménye a múlt héten tartott elnökjelölti vitán rengeteg kritikát váltott ki. Kedden az egyik képviselőházi demokrata elsők közt nyilvánosan is felszólította, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől.

A regnáló amerikai elnök elismerte, hogy "nem ez volt a legjobb estéje", teljesítményét azzal indokolta, hogy rossz döntést hozott, és "a stábjára hallgatva néhányszor körbeutazta a világot". Joe Biden júniusban két héten belül kétszer járt Európában: megfordult Franciaországban és Olaszországban is. Az olaszországi Bariban tartott G7-csúcstalálkozóról éjszaka repült haza, hogy június 15-én Los Angelesben Barack Obama volt elnökkel együtt részt vegyen egy adománygyűjtésen, majd másnap visszatért Washingtonba.

Ezt követően viszont hat napot töltött Camp Davidben, ahol készült a június 27-i vitára. A Fehér Ház tisztviselői a megfázást okolták az elnök teljesítményéért. Karine Jean-Pierre elnöki szóvivő kedden pedig azt mondta, hogy Joe Bidennek "rossz estéje volt", de a szóvivő szerint az elnök életének eseményei alapján tudja, miként kell ismét talpra állni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×