eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Biden-Trump vita. Forrás: Variety
Nyitókép: Forrás: Variety

Joe Biden nem hajlandó visszalépni az elnökjelöltségtől

„Indulok, és újra győzni fogok” – mondta pénteken a hivatalban lévő amerikai elnök.

Joe Biden amerikai elnök pénteken választási gyűlésen erősítette meg, hogy nem áll szándékában visszalépni a jelöltségtől az elnökjelölti vitán mutatott gyenge szereplése, valamint az erre vonatkozó felhívások ellenére sem. A Demokrata Párt elnökjelöltje a Wisconsin állambeli Madisonban azt mondta, hogy indulok, és újra győzni fogok - írja az RTL.

Újra elismert elismerte, hogy június 27-én nem szerepelt jól az elnökjelölti vitában Donald Trumppal szemben, de azt hangoztatta, nem hagyja, hogy egy 90 perces vita kitörölje három és fél év munkáját, amelyet elnökként végzett. Joe Biden élesen bírálta Donald Trumpot, akiről azt állította, hogy ha őt választják elnöknek az amerikaiak, akkor diktatúrát épít. Joe Biden elítélt bűnözőként emlegette hivatali elődjét.

Az elnökkel helyi idő szerint péntek este főműsoridőben egy Wiconsinban előre felvett interjút sugárzott az ABC News. A CNN összefoglalója szerint Biden az ABC-nek adott interjújában is leszögezte, hogy nem száll ki az elnökválasztási versenyből. Az interjúban Biden egyebek mellett arról beszélt, hogy a vita estéjén egyszerűen rossz passzban volt, csúnya megfázással küzdött, ami szerinte nem akkora ügy, mint amekkorát csináltak belőle.

A gyenge tévés szereplésért vállalja a felelősséget, ugyanakkor bírálta Donald Trumpot, amiért az akkor is folytatta a beszédet, amikor már ki volt kapcsolva a mikrofonja, ezzel megzavarva az ő beszédidejét.

Szeinte tévednek azok a közvéleménykutatások, amelyek szerint Trump fölényesen vezet, és úgy vélte, hogy a választás egyértelmű lesz: egy beteges hazudozó ellen helyt fog állni.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az emberi társadalom az innovációnak és globalizációnak köszönhetően korábban képes volt felszabadítani magát a klíma uralma alól, de mára új függőség alakult ki az ember által létrehozott éghajlati rendszerrel szemben. Az elmúlt évtizedekben a fosszilis energiatermelés növekvő mértéke hozzájárult az üvegházhatás fokozódásához, ami jelentős hőmérséklet-emelkedést és időjárási szélsőségeket eredményezett. A fogyasztás mérséklése és a globális energiatermelés dekarbonizálása elengedhetetlen a jövő katasztrófáinak elkerüléséhez. A célok eléréséhez progresszív adózási rendszerek és nemzetközi együttműködés szükséges, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra történő átállásra. Enélkül az emberiség a közeljövőben pusztító ökológiai válságokkal nézhet szembe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×