eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Joe Biden megválasztott amerikai elnök beszédet mond a wilmingtoni Queen Theater rendezvényközpontban 2020. december 22-én. Biden ezen a napon élő tévéadásban adatta be magának a koronavírus elleni vakcina első adagját, hogy meggyőzze a közvéleményt az oltóanyag biztonságosságáról.
Nyitókép: MTI/AP/Carolyn Kaster

Asszisztensei szerint korlátozott Joe Biden napi munkabírása, ezért szerepelt rosszul a vitán

Stábja azzal magyarázza Joe Biden gyenge teljesítményét a jelölti vitán, hogy az elnök délután 4 után már nem tud hatékonyan dolgozni, márpedig a vita este 9-kor volt. Mások úgy vélik, tanácsadói túlságosan kimerítették a felkészítéssel.

Névtelenséget kérő tanácsadói azt mondták az Axiosnak, hogy Joe Biden délelőtt 10 és délután 4 között teljesít a legjobban - írja az Index. Mint írják, sokatmondó már az összeállítás címe is: "A két Joe Biden, és az este, amikor Amerika megismerhette a másikat".

A stáb azonban nemhogy elítélte volna, hanem egyenesen védelmébe vette az elnök teljesítményét. Mint mondták,

egyedül az a baj, hogy a hatórás időkereten kívül lassul a munkabírása.

Külső szemlélőként viszont másként hatott a június utolsó csütörtökén tartott vitaest. Mint írják, korábban soha nem rendeztek tévépárbajt hónapokkal a választás előtt.

Joe Biden szereplése után a demokraták kétségbeestek, egyesek azt is megkérdőjelezték, hogy versenyben maradhat-e. A regnáló elnök halk, akadozó hangon beszélt, bámészkodó tekintettel lépett fel a pódiumra, olykor a gondolatait is alig tudta befejezni. Támogatói és asszisztensei szerint az említett hat órán kívül nagyobb valószínűséggel fárad el és vét verbális hibákat, még diplomáciai utazásai során is.

A Biden család a vita utáni hétvégén visszavonult Camp Davidbe, ahol biztatták az elnököt, hogy folytassa úgy a kampányát, mintha mi sem történt volna, ellenben tanácsadói elbocsátását követelték a gyenge szereplésért. Pedig hosszas felkészülés előzte meg a szereplést, és a belső többen körökből pont ezzel indokolják Joe Biden teljesítményét.

Maga a regnáló elnök is elismerte utólag, hogy alulteljesített a jelölti párbajban, amit azzal magyarázott, hogy alábecsülte annak fontosságát.

Éppen ezért az elmúlt napokban mindent megtett annak érdekében, hogy feledtesse a félresikerült szereplést, és meggyőzze híveit és támogatóit arról, hogy ő a legalkalmasabb demokrata elnökjelölt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×