eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Joe Biden amerikai elnök a Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet által fogva tartott túszok első csoportjának szabadon engedéséről beszél a Massachusetts állambeli Nantucketben 2023. november 24-én, miután életbe lépett a négynapos tűzszünet Izrael és a Hamász között.
Nyitókép: MTI/AP/Stephanie Scarbrough

Ez a Biden-rádióinterjú sem fogja megnyugtatni a demokratákat

Ismét kínos helyzetbe hozta magát az amerikai elnök.

Nagy erőkkel dolgoznak az amerikai választók bizalmának visszanyerésén a demokraták, miután Joe Biden rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott a múlt heti televíziós vitán. Az amerikai elnök saját kampánycsapata munkáját sem könnyíti meg, ugyanis július 3-án egy rádióinterjúban fekete elnöknek és nőnek nevezte magát - írja az Index.

Sokakban megkérdőjeleződött Joe Biden amerikai elnök jelöltsége és alkalmassága, miután siralmas teljesítményt nyújtott a múlt héten megrendezett televíziós vitán. A Fehér Ház szerdán hivatalosan is cáfolta Joe Biden visszalépésének reális lehetőségét, és ezt azóta Joe Biden is megerősítette.

Az amerikai elnök csütörtökön, az amerikai függetlenség napja alkalmából a philadelphiai Wurd csatornának adott interjút, ahol ismét sikerült kínos helyzetbe hoznia magát – írja az Independent.

Egyébként büszke vagyok arra, hogy, mint mondtam, én vagyok az első alelnök, az első fekete nő… aki egy fekete elnök mellett szolgál…– fogalmazott a rádióinterjúban Joe Biden.

Az amerikai elnök minden bizonnyal Kamala Harrisre, az első fekete női alelnökre, és Barack Obama kormányában eltöltött idejére próbált utalni. Joe Biden az utóbbi időben rendszeresen kínos helyzetbe hozza magát nyilatkozataival. Legutóbb szintén gondja volt a szavakkal, és eltévesztette Rishi Sunak titulusát, előtte pedig figyelmen kívül hagyta, hogy a brit királynő meghalt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az emberi társadalom az innovációnak és globalizációnak köszönhetően korábban képes volt felszabadítani magát a klíma uralma alól, de mára új függőség alakult ki az ember által létrehozott éghajlati rendszerrel szemben. Az elmúlt évtizedekben a fosszilis energiatermelés növekvő mértéke hozzájárult az üvegházhatás fokozódásához, ami jelentős hőmérséklet-emelkedést és időjárási szélsőségeket eredményezett. A fogyasztás mérséklése és a globális energiatermelés dekarbonizálása elengedhetetlen a jövő katasztrófáinak elkerüléséhez. A célok eléréséhez progresszív adózási rendszerek és nemzetközi együttműködés szükséges, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra történő átállásra. Enélkül az emberiség a közeljövőben pusztító ökológiai válságokkal nézhet szembe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×