eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Aknavetőgránátok az orosz megszállás alól felszabadított Herszon megyei Arhanhelszke településen 2022. november 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Az ukránok szerint a világ legnagyobb aknamezője jött létre az országukban

A "sajátjaikat" agyonlövő orosz nemzeti gárdáról is beszámoltak ukrán jelentések.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek adott nyilatkozatában - amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett - kijelentette, hogy Oroszország létrehozta Ukrajnában a világ legnagyobb aknamezőjét. A kormányfő szavai szerint az orosz agresszió miatt 250 ezer négyzetkilométeres aknamező alakult ki az országban.

Az ukrán vezérkar esti helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz nemzeti gárda fegyveresei agyonlőttek hat orosz katonát, akik megadni készültek magukat az ukrán hadseregnek. A közlemény szerint az eset a Zaporizzsja megyei Csisztopillja településnél történt még december 5-én.

(A nyitóképen: Ukrán aknamentesítő eltávolítja egy úttestbe fúródott Grad orosz rakéta-sorozatvető fémdarabját a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. április 15-én.)

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

A Magyar Közgazdasági Társaság „20 éve az Európai Unióban és a jövő” címmel számos – szakmai partnerszervezettel együttműködve – szakterületenként tekinti át hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit. A következő napokban-hetekben hat rövid elemzésben foglaljuk össze az egy éven át tartó konferenciasorozat eddigi tanulságait, eredményeit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×