eur:
389.27
usd:
362.9
bux:
67953.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél egy önkéntes szervezet fórumán a moszkvai Manézs rendezvényközpontban 2022. december 5-én. Putyin aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja a médiában az „LMBT, a nemi átalakítás és a pedofília propagandáját”. A tilalom a filmekre, könyvekre, reklámokra, médiakiadványokra és számítógépes játékokra vonatkozik, megszegése esetén akár 10 millió rubel (63 millió forint) bírság is kiszabható. Az államfő aláírta továbbá azt a törvényt is, amely megtiltja a gyűlések, felvonulások és tüntetések megtartását a közhatalom épületei, a templomok, az oktatási intézmények, a vasútállomások, repülőterek és kórházak közelében.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Vitalij Belouszov

Külföldről kapott magas rangú kitüntetést Vlagyimir Putyin

A boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést adományozta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Bosznia-Hercegovina többségében szerbek lakta országrészének nemzeti ünnepe alkalmából annak vezetése, ez az államalakulat legmagasabb kitüntetése.

Az elismerés tényét a díjazott távollétében jelentette be vasárnap Milorad Dodik boszniai szerb elnök. A dicséretet az orosz elnök "a boszniai Szerb Köztársasági iránt tanúsított hazafias gondviselés és szeretet" miatt érdemelte ki - mondta.

Milorad Dodik szerint Vlagyimir Putyin személyesen is sokat tett az Oroszország és a szerb köztársaság közötti politikai és baráti kapcsolatok fejlesztése és megerősítése érdekében, ezzel pedig hozzájárult a boszniai országrész fejlődéséhez. Hozzátette: személyesen adja majd át az orosz elnöknek a kitüntetés a következő találkozójuk alkalmával.

A boszniai szerbek nem támogatják az Oroszország elleni szankciókat, és az ukrajnai háború kitörésekor Dodik - akkor még az ország háromtagú elnökségének szerb tagjaként - igyekezett megakadályozni, hogy Bosznia csatlakozzon a büntetőintézkedésekhez.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×